I buy pink sheet

Man blir matt. Frågade just mr Brasil om de hade några reservlakan som man kan använda medan man tvättar sina egna lakan. Har ju bott här i över en månad nu och tycker att det börjar bli dags att tvätta lakanen.
Men förstod inte alls vad jag menade. Fick peka på tvättmaskinen, prata myyycket långsamt, upprepa orden sheets, wash, extra sheets," tillslut förstod karln vad jag menade. Men de hade inga lakan. Sheet också (haha, ordlek, haha, noll humor, I know) men sen kom jag ju på att jag ska ju bort ett par dar, och bara jag slänger in lakanen innan jag åker kommer de ju ha torkat när jag kommer hem, awesome :)



All by herself

Jag har tandvärk. Och huvudvärk. Och jag är alldeles ensam i lägenheten. (inte för att det hade gjort någon som helst skillnad ifall mr Brasil eller mrs Tjeck hade varit hemma, men ändå, då hade jag i alla fall haft technomusiken som sällskap. Fast nej, eftersom jag har ont i huvudet så klarar jag mig nog utan det)

Och det var allt jag ville säga.

life after....christmas.

Det är bara att konstatera. Jag pallar inte folkmassor. Får psykbryt. Blir mordisk. Tror att det är klastrofobin som spökar. Lite lustigt för jag klarar av att sitta i en hiss i 15 min, men jag spårar ur helt om en främling nuddar mig med sin Harrods-kasse. Skumt.

Var på tate modern igår med 2 av mina nyfunna kamrater. Inte mycket att hurra för, moderna museet i New York, moma, var mycket bättre.
Idag har jag cyklat omkring lite på måfå i London. Tittade in lite på oxford street och mellandagsrean, men som sagt, inte bra, inte bra. Imorgon ska jag hem till min jobbkompis och stanna där till på lördag, så hej hopp!

christmas day.

Sov till klockan 12 idag. Väldigt nice. Skulle sen ut på en prommenad i Victoria park, men den var stängd. klev i hundbajs. Gick en runda på tomma gator och tog trapporna upp till åttonde våningen. Första gången. Har gjort ingenting inne på mitt rum hela dagen och snart ska vi hem till Anjas kompis på middag. Hoppas det är varmare i deras lägenhet än i våran. Jag fryser som fan. Det är kallt.

God julgran.

It's Christmas time.

Det är julafton idag. Och jag kan inte låta bli att känna mig lite sorgsen. För nu har jag missat en till "riktig" jul. Och det är ett helt år kvar tills nästa kommer. Jag vet. Jag vet att det var mitt eget val att åka till London, och jag ångrar det absolut inte, inte för en sekund. Och jag och Anja har verkligen ansträngt oss för att nå fram till den mystiska och svåråtkomliga "julkänslan". Vi har tänt ett värmeljus varje advents-söndag, vi har druckit glögg ur shotglas, vi har bakat pepparkakor och lussekatter. Idag har vi ätit tomtegröt till frukost och varit på en svensk pub och kollat på Kalle Anka. Vi har ätit köttbullar och druckit glögg till middag. 

Och vi har haft en jättemysig dag och en jättemysig månad. Men det är ändå inte samma sak. Det är inte på "riktigt". Läste just ett blogg-inlägg som Skog skrivit om varför hon inte gillar julen. Och det lustiga är att det är av just dessa anledningar som jag älskar den. 

Jag älskar att pynta inför julen, älskar att plocka fram lådan och lägga/hänga fram allt krimskrams. Älskar att spela absolute Christmas cdn på repeat. Älskar glögg, älskar pepparkakor, älskar lussekatter. Älskar att gå omkring på stan och leta julklappar, verkligen vilja hitta den där grejen som är "rätt". Älskar att slå in, älskar att skriva julrim. Älskar att vakna på julaftonsmorgon och veta att idag, idag händer det, idag är det JULAFTON. 
Älskar att hela huset andas stämning och förväntan. Älskar att umgås med familj och släkt och bara mysa. Älskar att jaga upp små-kusinerna och få dem ännu mer exalterade över att självaste jultomten ska komma på besök. Älskar julmat. Älskar att öppna paket. Älskar att äta julgodis. Älskar After eight choklad. Älskar att känna sig så mätt att man tvivlar på att man aldrig någonsin kommer att äta igen. Älskar att vakna på juldagen och all stämning och förväntan är borta, och bara mysandet och känslan av att det var julafton dagen innan finns kvar.
Jag älskar julen. 

Och nu har jag missat den två dagar i rad. Men som Anja sa, "Alla jular är riktiga på sitt sätt" mycket klokt sagt. Där emot blev det för mycket när hon la till med ett "och det ska du bära med dig", var tvungen att spotta ut julmusten jag hade i munnen. Men damen har rätt. Det är julafton idag oavsett var jag befinner mig och den är inte mindre riktig bara för att jag inte är hemma i Jämtland och firar den.

Så GOD riktig JUL mina små strumpor, jag saknar er!



Anjas julgran


Vårt julbord. Spagetti och köttbullar. Och Julmust.


   


Life on a bike.

Ett helvete. Ett rent helvete har jag varit med om idag. Inte okej.
Slutade klockan fyra och skulle cykla iväg till affären Totally Swedish för att köpa tomtegröt,pepparkaksdeg och julmust till mig och Anja att äta på julafton. Det började med att det duggregnade, sen började det att snöa. Stora blöta flingor som smälte på mina kläder och blötte ner hela mig. Cyklade vilse och fick leta i nästan en halvtimme innan jag hittade affären. Och det var slut på pepparkaksdeg. köpte lite lösviktsgodis för att belöna mig själv med när jag kom hem. Sen ut i snöovädret igen. På oxford street fick jag panik eftersom jag frös som en apa och tanken på att vara ute i 40 minuter till var inte alls särskilt lockande. Så jag fick den otroligt korkade idén att stanna in vid en busshållplats och försöka övertala busschaffisen att låta mig kliva på bussen med cykel och allt. Tänkte att om han har en själ överhuvudtaget så kan han inte neka en stackars genomblöt flicka. Men det kom ingen bussjävel, de som annars går varannan sekund. Så jag gav upp efter 10 minuter och fortsatte att cykla. Och fy fan. F-y f-a-n. Fingervantar och Converse som kylde ner mer än de värmde. Och vägen var full av is-slask som gjorde det jättehalt så att jag inte kunde skynda mig hem, var tvungen att cykla sakta. Var helt övertygad om att mina fingrar och tår skulle vara svarta och låstna innan jag tagit mig hela vägen hem. Tyckte extremt synd om mig själv och när det bara var några kvarter kvar kunde jag inte bli av med orden som gång på gång upprepades i mitt huvud, "Jonathan, jag ser ljuset, jag ser ljuset". Det är sant, det var det enda jag kunde tänka på.
När jag skulle svänga av in på min "gård" eller vad man ska kalla det stod det ett stort gäng invandrarkillar och hade snöbollskrig. De attackerade en parkerad taxi och taxichaffisen skrek och svor på dem.

"Fan" tänkte jag. "Jag hatar er" tänkte jag också. Var tvungen att kliva av cykeln eftersom det var för mkt snö, det gick inte att cykla. "Helvete" tänkte jag, och flera andra svordomar också. Jag såg att killarna tittade på mig. Jag såg att de tog upp snöbollar. "Jag hatar er, jag hatar er, jag hatar er" tänkte jag. Efter nästan TVÅ hela timmar utomhus, nerkyld till en isbit och så nära hem, bara ett par minuter, och så ska jag bli attackerad av snöbollar. "Jag hatar er".

Jag vet inte om det var för att jag såg så desperat förtvivlad ut, eller om det var mina föredetta vita converse som fått en mörkgrå färg på grund av vattnet. Det kan ha varit mascaran som rann ner för kinderna. Men en av killarna tittade på mig och sa... "Wait, NO! Respect the lady". Dessa ord upprepades ur olika munnar, "respect the lady". Och de lät mig gå. Jag blev så tacksam att jag bokstavligt talat nästan började gråta. 
Jag skyndade mig hem innan de hann ändra sig och slet sen av mig de blöta paltorna och drog på mig min helkroppspyjamas i fleece och la mig under täcket, överlycklig över att ha överlevt.

Imorgon ska jag åka tunnelbana till jobbet. punkt.  

1000 ord. En bild. Mer än.






Covent Garden var julpyntat :)

Trafalgar square, en av mina favoritplatser i London



Sunny Sunday

Ännu en helg över, och det gör verkligen stor skillnad att vara ledig 2 dagar istället för 1 som förra helgen.

Hade inne-kväll i fredags med film-mys. Igår skulle jag ha gått på Tate modern med Henny men hon banga ur, så jag cyklade till Covent garden istället och gick omkring och tittade lite där. Gick omkring i SoHo och sen till Regent street där jag tog en gingerbread latte på Starbucks. Gick sen till Trafalgar square där jag hade parkat cykeln. Behövde kissa så jag sprang in på National gallery och passade på att titta på lite konst. Tråkigt. Så jag var bara där i ca 10 minuter.

Sen drack jag och Anja upp julklapparna som våra chefer gett oss och gav oss iväg in till stan. Vi gick på Nobu, inte den som Anja jobbar på utan en annan. Satt där ett tag och åkte hem sen. 
För att komma in i vår lägenhet måste man låsa upp en säkerhetsdörr, den vanliga ytterdörren är alltid olåst. Men inte igår natt. Då hade mr Brasilien låst den för att han var arg på sin fru. Anja bankade på dörren och var smått förbannad och hon bröt sin flera veckors tystnad med mr Brasil. Han var väldigt upprörd på sin fru som var ute mitt i natten och gjorde god knows what medan han betalar hyran osv för henne. Tillslut gick vi och la oss och Anja fick några timmar senare släppa in frugan och dessutom låta henne crasha i hennes säng, för mr Brasil vägrade släppa in henne i deras sovrum. Har inte sett nån av dem idag, men tydligen krigar de rätt friskt med varandra på facebook. Kallar varandra både det ena och det andra. Får se hur det går. Bara han inte börjar slåss igen. 

Idag åkte jag och Anja till Angel och träffade min polare som jag träffat på gumtree. Det var nice, väldigt mysig stadsdel och vi gick omkring och tittade i affärer. Sen åkte vi hem och gjorde inte så mkt. Åt middag, gick och köpte äpplen och sen bakade jag äppelpaj medan Anja stickade på sina strumpor. Bethnal Greens små husfruar :) Sen såg vi på Revolutionary road och nu har vi precis läst att Brittany Murphy har dött. 

Jobb imorgon, bara 3 dagar kvar till jullov, kommer att bli slappt! We like it ;)   

freaky friday

Nytt på cykelfronten. I onsdags var jag på bio med josse och cyklade hem i regn/snö, jag blev blöt och kall. Inte kul. Igår när jag hade träffat en blivande kompis (hoppas vi blir kompisar i alla fall, för han var hur trevlig och rolig som helst) så blåste det så mkt att jag inte orkade cykla. Det är sant. Det var det mest extrema i väderväg jag varit med om. Det kom en vind som var så stark att jag cyklade och cyklade men stod still på samma punkt, jag var tvungen att hoppa av cykeln och vänta på att vinden skulle blåsa förbi. Sjukt.
Och idag var jag med om en till nära-döden-upplevelse på cykeln, börjar bli något som händer alldeles för ofta tycker jag. I alla fall så cyklade jag i godan ro, rullar förbi en kö med bilar för att komma först i kön att få köra i väntan på grönt ljus. När ett pucko öppnar en taxidörr rakt framför mig och jag cyklar in i dörren. Bara tur att jag inte cyklade särkilt snabbt, annars hade jag flugit med huvudet före ner i asfalten. Istället kilades jag fast i bildörren. Jag skrek högt och han stammade fram ett "sorry", jag gav honom onda ögat och cyklade vinglandes vidare. Korkade karl! 

På tal om väder så har det snöat i det Engelska landet! Både igår, idag och och iförrgår, hur mysigt som helst! :)

Och igår fick jag en flaska skumpa i julklapp av med chef, sånt gillar vi. Och på tal om saker jag får från jobbet, varje fredag får man plocka på sig saker från kylen för det ska ändå slängas, tog med mig lite youghurt och fruktsallad hem. Mellanmål till i helgen! Tog dock inte med mig lika mkt som förra veckan, så det blir tyvärr inte lika mkt att smaka för dig Anja, förlåt. Men du får ta EN youghurt om du vill, bara för att du är du :)

Och ja, vi kommunicerar via blogg, om man inte räknar med hur hon dundrade in på mitt rum klockan två i natt så har jag inte sett röken av kvinnan på flera dagar, blir så när ena jobbar kvällspass och andra jobbar dagspass. Men då blir det desto roligare när vi väl ses :)  

Nu ska jag kolla på brothers and sisters och äta youghurt. :)

tuesday vs tissdag.

Igår gick ingenting bra för mig. Började när jag snubblade i trappan när jag balanserade på tre glastallrikar och en flaska mjölk. En av tallrikarna gick sönder och jag skar mig på fingrarna när jag skulle plocka upp bitarna.
Sen körde jag över min häl med en matvagn och la mig nästan ner på golvet i rent lidande. Sen, och det här bara pinsamt, så tappade jag min jobbtelefon i toalettstolen när jag skulle kissa. Den gick sönder. Och jag var tvungen att förklara för min chef varför den inte fungerade längre. Han skrattade. kul, KUL. 
Sen gick jag till Hamleys för att byta den där jävla julklappen, men eftersom jag bara hade med mig ett kvitto av två så kunde jag inte få cash tillbaka utan bara presentkort. Jag-vill-inte ha ett presentkort på en leksaksaffär. Vill inte. Så jag sket i det, men hittade en annan present till gossebarnet och la undan den. 

Idag har det där emot gått bättre. En ganska lugn och skön dag på jobbet, jag fick gå en kvart tidigare, gick till Hamelys och bytte presenten, som det var halva priset på och som gjorde att jag sparade mer än 10 pund på att köpa den och inte den förra julklappen. Sen cyklade jag hem.

Ja just det, jag och Anja bakade lussekatter igår, de blev väldigt lyckade :) ska äta en sån till kvällsfika har jag tänkt :)

Imorgon kommer det nog bli ganska stressigt. Pensionerade representanter från sjuksköterskornas fackförening ska komma och äta jullunch, och min chef har anlitat 5 pers från en bemanningsfirma för att hjälpa till. Spännande! Imorgon ska jag dessutom gå på bio med josse :) 

Death on a Sunday.

Idag dog jag nästan. Jag blev nästan dödad. Av en lastbil. Men mer om det sen.

Idag var det min städdag, otrevlig överaskning som återkommer var tredje helg. Men eftersom det är en ganska liten lägenhet var det snabbt gjort, och efter det gav jag mig av på min bromslösa cykel för att inhandla, ja just det, bromsar. 25 pund ville de ha för att laga skiten, så det var bara att hosta upp pengarna. Medan jag väntade på att de skulle bli klara gick jag omkring lite grann på Brick Lane i jakt på julklapp till Host mum, hittade inget och sen ringde de från cykelverkstan, min cykel var klar. Cyklade iväg, flög nästan av hojen ett par gånger eftersom jag vant mig vid att få pressa bromsarna allt vad jag orkar, och nu räcker det med att röra lite lätt vid dem för att att tvärnita.

Träffade en väldigt trevlig pojk på starbucks idag, hittar man inga vänner på jobbet får man ta itu med det själv, och det var precis vad jag gjorde, jag svarade på en kompis-annons på gumtree.com. Han skrev att han ville ha vänner, och ja, det vill ju jag också ha, så jag svarade på hans annons och idag tog vi en kaffe på starbucks. Och jag hade jätteroligt och han var hur trevlig som helst (på ett, typiskt-kill-kompis-vis) och vi planerar att dra ihop ett gäng (och för mig betyder det att ta med mig Anja :P) nästa vecka för att hang out. Trevligt värre.

Men nu till cliffhangern jag gav er i början av inlägget, min nära döden upplevelse. Hade varit på Tesco och handlat ingredienser till lussekatter (allt utom saffran, de hade en burk kvar, men den var tom, för någon hade öppnat burken,STULIT saffranet och lämnat kvar en tom burk, de jävlarna!) så vinglandes med två kassar hängande på styret cyklade jag hemmåt. Kom till ett röd-ljus där en lastbil stod och väntade på att få köra. Jag tänkte nässla mig in mellan lastbilen och järnstaketet som skiljer trotoaren och vägen åt för att ta mig längst fram i kön på att få köra. Men när jag är mellan staketet och lastbilen blir det grönt och den börjar köra, och kommer närmare och närmare mig. Och jag tänker att det är en liten lastbil och att den kommer att köra förbi om några sekunder, så jag saktar in. Men den tar inte slut. Lastbils-djävlen bara fortsätter i alla evighet och kommer närmare och närmare och tillslut är den så nära att den nuddar min arm, trycker på mer och mer och är på väg att välta hela mig med cykel och kassar på köpet. Jag tänker att nej, nu dör jag, jag kommer att välta, sugas in under däcken och DÖ. Men nej, två räddande änglar, i form av två invandrarkillar, får syn på mig, sträcker sig över staketet, sliter tag i mig och trycker upp mig mot staketet och håller fast mig tills lastbilen har kört förbi. Både de och jag tittar förskräckt på varandra, jag stammar fram ett "thank you" de säger ingenting utan verkar befinna sig i chock-tillstånd. En kille på cykel stannar in och säger "are you okay? you don't try to get past a lorry!". Jo tack, jag märkte att det var en dum idé. Så slutet gott, allting gott, jag vinglar vidare, med dunkande hjärta.

Imorgon måste jag gå tillbaka till Helvetet's förgård, aka Hamley's toy store, för att lämna tillbaka julklapparna jag köpte till Buddy. Jag har köpt tillbehör till hans Nitendo DS, men idag fick jag höra att han har fått en PSP i födelsedagspresent. Med andra ord ligger säkert hans Nitendo DS bortglömt i nåt dammigt hörn och min julklapp kommer att bli lika uppskattad som en burk med ärtsoppa. Så nu måste jag hitta något annat att ge ungen.

Har jag sagt att jag ska dit och hälsa på i mars? Har jag sagt att jag längtar, längtar, längtar? :)

weekend oh weekend.


Det är det här som är den naturliga följden av en trasig diskho. DISK i mängder. Men jag vägrar att diska i handfatet inne på toan, eller som Anja föreslog, i badkaret, no way, nej tack. Men nu är det i alla fall fixat, mr flatmate höll på att dona och greja på som allra bäst när jag kom hem från jobbet idag (japp, ni läste rätt, på en lördag, men jag kommer till det sen) och nu är det tydligen lagat. Så imorgon ska jag fira det genom att diska :)

Så var det alltså helg igen, och jämfört med förra, som var väldigt social, händelserik och turistig så är den här helgen stendöd. Igår kväll var jag så trött och seg att jag inte gjorde något alls. Men då är grejen, vem skulle jag ha gjort något med? Anja jobbade och Josse var upptagen på annat håll, och sen känner jag inga fler. Idag jobbade jag från halv nio till fyra och efter det bar det iväg på julklappsjakt.


Och nu ska jag tala om för er vad Oxford street gör med en, hur den förändrar och förstör ens psyke. I början är man kanske till och med på bra humör, så var inte fallet idag eftersom jag var less på människor som bara sölar och tror att jag är deras slav. Vuxna människor som inte ens kan bemöda sig att ta vara på sitt eget skräp. Sen en smått otrevlig överaskning när de andra 3 i jobbteamet gick hem klockan tre och jag var tvungen att vara kvar själv en timme för att göra det sista. Visst, det behövdes bara en person, men särskilt kamratligt var det inte. Men i alla fall, Oxford street. Den gatan får vem som helst att börja hata människor. ALLA människor, hela släktet. Folk som går långsamt, inte går alls utan bara står och glor eller tar kort, folk som går åt fel håll, folk som knuffas, folk som använder shoppingpåsar och/eller barnvagnar som mordvapen. Folk som är fula (ja, det räcker för att reta upp mig, hemskt, jag vet) och folk som bara av att vistas på oxford street gör mig irriterad. Och Hamley's, djävulens straff till föräldrar och andra stackars människor. Barn. Bara av att titta in genom fönstret på Hamley's så börjar man HATA barn. Som gnäller, skriker, gråter, står och går i vägen, och som gnäller, skriker och gråter och gnäller. Usch.  Och inte blev det bättre av att jag inte fick kliva på bussen när jag skulle hem, för att mitt oyster card var tomt. Så jag fick snällt kliva av, köpa en biljett i automaten och vänta på nästa buss.


Imorgon ska jag se till att få cykeln fixad, så att jag har bromsar att stanna cykeln med när jag ska till jobbet på måndag. Sen blir det nog lite shopping på Brick lane, har 2 julklappar kvar att köpa. 2 kvar, sen är det över för den här gången. Jag brukar faktiskt tycka att det är roligt att leta julklappar. Men i år har julens ankomst blivit en överaskande chock, nån påpekade för mig att det är jul om bara två veckor, och det tar minst en vecka att skicka ett paket till Arizona, så de senaste dagarna har jag varit helt panikslagen över vad jag ska skicka.


Man blir matt.


Thursday, oh, thursday.

En liten rapport kommer lastat.

Det har lugnat ner sig lite nu i det Bethnal green-ska hushållet. Tydligen har tjeckiskan bestämt sig för att förlåta brasilianen, och nu ska de gå i terapi. Varken jag eller Anja är särskilt överförtjusta i detta, men vad kan vi göra.
På tal om brasilianen så har han i ett försök att laga avloppet i köket pajat det totalt. Så idag när jag skulle durkslaga min spagetti var jag tvungen att göra det i handfatet inne på toaletten. Det här stället blir mer och mer ghetto.

Mina cykelbromsar är fortfarande väldigt obefintliga, har fått märken på mina converse från alla gånger jag tvingats trycka ner fötterna i marken för att få stopp på cykeln.

På jobbet går det bra, men igår och i förrgår var så extremt stressande, hade tårar som brände båda dagarna, på grund av att jag själv ställer för höga krav på mig själv. Bara att inse att hospitality branchen inte är en passande karriär för en tjej som har perfektionsit-besvär och alldeles för höga krav på sig själv. Men annars trivs jag jättebra, har blivit bästis med Henny, den andra catering assistenten som blev anställd samma dag som jag, hon är 29 bast och kommer från Ungern. Tyvärr ses vi inte så mkt eftersom vi jobbar på olika ställen. Och en av diskplockarna, en snubbe från Nigeria, uppvaktar mig varenda gång jag kommer in i köket, men istället för att kalla mig för Maira, som mitt jobb-namn har blivit, så kalla han mig för alla möjliga namn på M. Miranda, Maria, Mary, you name it. Det lite fnissiga är att det alltid är någon som rättar honom, ibland jag själv men ofta någon som bara råkar gå förbi. It's MAIRA! Har blivit lite av en fin tradition.  Och maten. Maten, maten, maten. Så extremt god att jag sitter och flinar för mig själv under hela min lunch rast. När det enda man har ork till att laga, och lust att lägga pengar på är spagetti och ketchup så är allt mer komplicerat än så en riktig delikates.

Nu har jag dessutom ätit mig proppmätt på lakrits, ska städa mitt rum nu, ser ut som om en tornado har dansat runt i mitt rum.


Mondaymonkey

Jag har snart ätit upp 450g after eight på två dagar. Men det är guds gåva till Mairon. Jag ÄLSKAR after eight.
Stämningen här är föresten en aning skum, mr hustrumisshandlare bor ju kvar här, medan frun hans bor hos kompisar, hon kom just hem en sväng för att duscha och hämta lite saker, och hon ska träffa honom nu ikväll och prata. Tydligen vill han ha tillbaka henne men hon har fått nog. Men som sagt, lite skumt känns det att han är här, att vara i köket samtidigt som honom osv, och låtsas som om det regnar. Att han dessutom hjälpte mig med cykeln när jag stod ute i hallen och grejade på var bara ännu mer bissart. Som Anja sa, vi skulle hellre se att han misshandlade sin fru lite mindre.

På tal om min cykel, idag på vägen hem från jobbet var bromsarna på helstrejk. Jag hade flera nära-döden-upplevelser och fick andan i halsen. Körde nästan på en tjej. Inte kul.

Och jag och Anja gjorde sushi till middag idag, första gången jag åt det, riktigt gott faktiskt, trots att jag inte är särskilt förtjust i fisk.


Bild.Mer.1000.Ord.


Min fina röda cykel.


väldigt fnissig skylt som hänger på vår toalett dörr.

Portobello market igår.


Söndagsöppet.

Spillde just ut ett glas vatten på min heltäckningsmatta. Bra Mairon.

Idag är det städ- och tvättdag, har redan tagit itu med disken så det är klart, ska nog ta en promenad i victoria park också, funderar på att tvinga mig själv till att springa, men vi får se hur bra jag lyckas med det. Måste tvätta mina träningskläder så det går nog inte att springa....hemskt synd....

Har haft en väldigt rolig helg faktiskt, blev utgång både fredag och lördag, lite shopping igår, brick lane och portobello market med Anjas kompis som kom och hälsade på från Östersund. Så nu är jag pank, eller inte riktigt men jag får inte göra av med mer pengar på ett par dar nu.

Föresten har det varit lite drama going on hemma hos oss, brasilianarn blev gripen av polisen och bortförd i handbojor för att han tagit strypgrepp på sin fru (tjeckiskan som också bor här) och hon ringde polisen. Lång historia kort, hon har ändrat sin status på facebook från gift till singel, hon bor hos en kompis och han har blivit släppt och är hemma, stämningen är en aning akward, ja. Vi vet inte vad som händer nu, förhoppningsvis blir han hemskickad till Brasilien eftersom han är här olagligt, känns hursomhelst inte helt okej att dela lägenhet med en hustrumisshandlare. Längre version av händelsen finns på
anjas blogg.

hur kan det redan vara onsdagkväll?

Började dagen med att skära mig på omslaget när jag satte på mig linserna imorse. Papercut är det värsta som finns. När man sen sprayar hårspray i såret blir det inte direkt bättre. Det regnade både på väg till och från jobbet, måste pumpa mitt cykeldäck som det hela tiden pyser luft ur. En av mina arbetsskjortor har krymt i tvätten. Skitfånigt för en annan skjorta som var med i samma tvätt krympte inte. Skumt.

MEN. Trots alla dessa irritationsmoment har jag varit på bra humör hela dagen. Trivs riktigt bra här. I min lägenhet, på mitt jobb, i min stad, love it! :)

Sen kom Josse och hälsade på här i BethNAL (:P) Green och vi gick och tog en öl på Fika, swedish bar and grill, mysigt värre, vi var egentligen på väg till ett annat ställe men det kunde vi inte hitta, men det gick bra ändå :)

Imorgon är torsdag, igen, hujeda mig vad tiden går fort, jul om tre veckor.

Dagens låt: Lady gaga - Beautiful, dirty, rich.

Lite dryg dag på jobbet, för det första så fick jag lunchrast ganska sent så det ända som fanns kvar var fisk-och-potatis-gratäng med räkor i. Äckelpäckel. För det andra fick jag spunk på mrs Jamaica, som blev sur på mig för att jag följde chefens order. Tjejen som vanligtvis fyller på lagret av dricka, pappersmuggar etc. till kaffe/smörgås-baren och restaurangen var ledig så chefen bad mig göra det istället. Det tyckte inte mrs Jamica för enligt henne var det inte mitt jobb, mitt jobb är tydligen att göra som hon säger. Synd för henne att hon inte har något att säga till om.

Cykelturen hem fick mig i alla fall på bra humör igen, älskar att cykla i London, och jag kan tala om för er, att akta er vad sexig jag ser ut i min hjälm och min reflexväst.

Föresten så tittade jag på första avsnittet av julkalendern, och jag godkänner.