Sweden vs Switzerland.

Idag fick jag nästan spunk. Jag var tvungen att förklara vad skillnaden mellan Sverige och Schweiz är. Om och om och om igen. För den jamicanska kvinna jag förklarade för fattade inte.

Hon: But what's the difference?
Jag: It's two different countries.
Hon: But it's the same?
Jag: No, Sweden is up north, Switzerland is next to France.
Hon: France?! But you speak the same language?
Jag: No, I speak Swedish, People in Switzerland speak french.
Hon: French?! So swedish people live in Switzerland?
Jag: No, they live in Sweden, Swizz people live in Switzerland.

Och så pågick det, innan tanten äntligen fattade att Sverige ligger i norr, där pratar man svenska. Schweiz ligger mitt i Europa, där pratar man franska, INTE samma länder, inte samma språk, har INGENTING med varandra att göra. Suck, man blir matt. 

Annars gick det väldigt bra på jobbet, börjar känna mig varm i kläderna nu, men jag stör mig en aning på min jamicanska kollega, inte bara för att hon tror att jag är från Schweiz utan för att hon tror att jag inte vet hur man dukar fram kaffekoppar, en aning irriterande, men annars så.

Cyklade till jobbet i spöregn, och fick cykla hem i blöta kläder som inte hunnit torka. Note to self: ta med ett par strumpor så du slipper gå omkring i blöta hela dan.
 

När vi tänder ett ljus i advent.


Lilla fru husmor har varit framme och satt upp och fållat gardiner.



Resultatet! :) Och ett tips för de som inte har tillgång till strykjärn: Plattång!! Snabbt och smidigt och hur lätt som helst att få flicelinet att smälta.


Min och Anjas första advent! :) Med jullåtar på youtube bakade vi ut vår halva pepparkaksdeg (vi åt upp andra halvan igår) 7 fina pepparkakor blev det, och glögg :) Och så vår otroligt vackra adventsstake med 4 st värmeljus på en bricka. Det blir inte mkt adventigare än så när man bor i Bethan Green.

Har dessutom fått ett skrivbord :) Mina flatmates köpte ett nytt igår och jag har fått deras gamla. Nu kan jag äta mina måltider vid ett bord och inte sitta i sängen och äta, lyxigt! 


Söndagsmys i östra London.

Har inte gjort så mkt idag,
tog en promenad till söndagsmarknaden på Brick lane men det regnade som fan så det var inte mkt till marknad. Gick och köpte en reflexväst så att jag syns bättre när jag cyklar till jobbet, och sen fick det vara nog, jag gick hem.

Har möblerat om lite grann på mitt rum, har bla fått en skrivbord, mina flatmates var på Ikea igår och köpte ett nytt skrivbord så jag fick deras gamla. Dessutom köpte de gardiner åt mig, de tyckte väl synd om mig för att mitt rum såg ut som en fängelsecell. Nu ser det iaf lite mysigare och hemtrevligare ut.

Ikväll ska jag och Anja baka pepparkakor av det som är kvar av degen vi köpte igår, vi har nämligen tuggat i oss halva degen redan. Dessutom har vi en flaska glögg. Och Anja har ställt i ordning 4 st värmeljus som vi ska ha som adventsljusstake, man tager vad man haver :)

det var allt, tack och hej.

Happy Saturday :)

Mitt spotify är fucked up, det hackar och hakar upp sig. Dumt.
Idag har jag och Anja haft en mysig dag i vår hemstad, LONDON. Vi tänkte först cykla in till stan men eftersom Anja sett att det skulle bli regn senare på dagen, ett regn som aldrig kom, så tog vi bussen istället. Vi gick på Totally Swedish, köpte lite lösviktsgodis, pepparkaksdeg och glögg, så imorgon ska vi fira första advent :)
Sen blev det fika på Starbucks, drack en av deras christmas latte, som smakade pepparkaka, mums.
En promenad till Hyde park och Winter wonderland, som till vår överaskning var en tysk marknad. Mkt folk och trångt så vi gick bara igenom och gick sen bort till Oxford Street och åkte hem därifrån. På vägen dit fick jag se Nobu, den japanska lyxresaurang som Anja jobbar på, där gäster som Beyoncé, Lily Allen osv äter på. Näe, jag är inte avundsjuk :P


I love you, come back to me.

Min älskade cykel. Min röda, vackra, fina cykel. Imorse när jag precis hade rullat in den i hissen upptäckte jag att den hade fått punka. Det satt fast en glasbit i bakdäcket. Min cykel. Var tvungen att ta tunnelbanan till jobbet. Inte bra, jag vill cykla till jobbet. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Snackade med min brasilianske flatmate och han sa att han skulle hjälpa mig. Själv har jag ingen aning om hur man gör, kanske dags att lära sig?

Annars är det bara bra, det känns bättre och bättre för varje dag jag jobbar, känner mig mer och mer bekväm där. Folket som jobbar där är jättesnälla och hjälpsamma och trevliga och roliga och jag trivs jättebra. Dagarna går fort och jag räknar inte minuterna som är kvar innan jag får gå hem, och det är alltid ett plus.
När jag skulle gå hem idag och sa hejdå till tjejen i receptionen frågade hon mig om jag inte brukade cykla till och från jobbet, har haft träningskläder på mig när jag kommit och gått den här veckan men inte idag eftersom jag tog tunnelbanan, kul att folk ser en och lägger märke till skillnader :)

Imorgon ska jag hänga med jobbpolarna på after work, roligt! Och vet ni, uttrycket after work existerar inte i England! Oh my, jag förvirrade en tjej genom att fråga om hon skulle med på after work och hon fattade ingenting. "What are we doing after work, after work what....?" skumt, eftersom det är engelska ord och allt.

Köpte 4 begagnade böcker för £1,50 idag, det är 17 spänn, nice price!

tandvärk igen. nej.nej.nej.

Jobbet gick bra, andra dagen på hospitality och känner mig redan mkt säkrare och varmare i kläderna, HATAR att vara helt ny på en arbetsplats, nytt folk, nya arbetsuppgifter, nya lokaler, och man känner sig helt borta. fy fabian.

Stack till banken efter jobbet och tog ut 460 pund, som jag sen gav till damen i lägenheten, så var hyran betald, skönt att ha det bortgjort, nu behöver jag inte göra om det förän nästa månad. En sjuk grej är att nästa gång jag betalar hyra kommer det att vara dagen efter julafton. Julafton. Shit pommes, det är snart jul. Det har inte jag fattat, trots ett pyntat Oxford street och julsånger på radion. Och på söndag är det första advent och allt. Känns lite jobbigt att missa en till jul hemma. Andra julen i rad. Men det är bara att suck it up, för det var mitt eget beslut att komma hit, punkt och slut.

Nu sitter jag här letar billiga flygresor till USA, ska dit i mars, trevligt värre! har redan pratat med bossen, och det är ok att vara ledig i två veckor, very good.

Maira my love

Har jag sagt att jag har gett mig själv ett smeknamn? Inte ett helt nytt, en favorit i repris. Det här med att mitt namn är så svårt att uttala har man ju varit med om en gång eller två, och på engelska är det tydligen ännu mer att förstå, när jag säger Mairrron, så svarar folk: Mairrraaaaa? Och som jag gjorde på Starbucks för ett år sen, på samma sätt gjorde jag på jobbet, sa: yeah, Maira, så nu heter jag det. Så kan det gå. Gör inget, heller Maira än eeeehhhh...mmmm....what's your name again?

En annan grej är att två av kvinnorna på mitt jobb, som jobbar i köket kallar alla för Love, så om jag frågar nåt så svarar de: yes, love? skumt.


Tisdag och bara halva veckan kvar.

Idag blev jag placerad på "hospitality" och det blev en ganska stressig dag. Jag hade ju precis vant mig vid att stå i min lilla Costa bar (vi serverar Costa Kaffe, som är en konkurent till Starbucks, så jag är inne på fiendens område just nu, för Starbucks is the one and only) och så flyttar de över mig till en annan avdelning. Det kommer att vara så har de sagt, nån vecka här och nån vecka där, de har anställt en annan tjej också och hon och jag ska turas om att göra Costa baren och hospitality.

I alla fall, hospitality innebär att jag gör i ordning kaffe/lunch (beroende på vad de har beställt) till konferenser, innan mötet ska allt ställas i ordning och efter mötet ska allt plockas undan. Vet inte om det var för att jag inte är riktigt varm i kläderna ännu eller om det var för att min chef (som hela dagen sa åt mig vad jag skulle göra, sånt blir man ju lite smått nervös av, pinsamt att göra fel inför bossen) lät mig göra det mesta och sen gick han. I vanliga fall är det kvinna där som heter Moreen, hon har ansvaret för hospitality och när hon kommer tillbaka kommer vi att vara två, idag var vi en och en halv för chefen sprang iväg och gjorde annat hela tiden.

Så förutom min lunch på 30 minuter har jag varit igång non stop hela dagen, var helt slutkörd klockan 16. Sen gav jag mig ut på presentjakt på Oxford street. Hade mina cykelkläder på mig och kände mig rätt ofräsh och ville bara ha det gjort så fort som möjligt. Skyndade bort till Hamley's, trängde mig fram i folkmassan och ryckte åt mig ett paket sugrör som man bygger ihop så att det ser ut som avlopsrör och en tuggummi-ask i form av en wii-kontroll, det ska Buddy (som fyller 6 år om en vecka!!!) få, host dad, som fyller år dagen efter Buddy ska få en plånbok från Marc's and Spencer. Den var inte lika smärtfri att hitta, visste att jag ville köpa en plånbok men varken H&M eller Gap hade. Där emot älskar jag att vara tillbaka i ett land som har riktiga födelsedagskort. Kort som är personliga. När min syster fyllde år i sommras ville jag köpa ett: grattis storasyster-kort. Men det finns inte i Sverige. Inte ett enda! I USA finns det milioner, och här i England också. Me like. Men jag saknar Hallmark, det enda riktiga.

Cyklade hem sen och skypade med lilla mamma. Och då kändes allt lite bättre. Inte för att det är illa, men jag kände mig lite nere och behövde tröstas lite.

Ska snart sova, over and out.


Wonderful monday!

Har haft en riktigt bra dag idag, allt har gått rätt och jag har varit på bra humör hela dagen.

-Vaknade och cyklade till jobbet, älskar att cykla i London, och idag körde jag dessutom rätt väg, vilket gör det hela mkt bättre.
- Fick reda på att jag hade räknat fel på lönen, tjänar nästan 300 pund mer än jag trodde, AWESOME!!!
- Smakade lunchen som de serverar i restauranen (som jag får äta av gratis) och den var sjukt god, mat-himmlen, hej!
- Cyklade hem, genom London, min stad där jag bor :)
- Snackade med min flatmate och bff Anja (dålig grej är att hon jobbar kväll hela veckan och jag jobbar dag, så vi kommer inte att ses igen förän på lördag, sucks)
- Gick till Tesco och handlade All bran (och lite annat smått och gott, nu behöver jag inte handla på ett tag)
- Har suttit på rummet och chillat och druckit te och kollat runt på biljetter och priset på olika grejer här i London. Tex Peter Pan, vill se! 

Nu ska jag gå och lägga mig och ladda batterierna inför imorgon,

hujeda mig :)

Slut på Söndag.

Söndag. Jag och Anja kom hem från födelsedagsfest i Wembley Park klockan halv sju. Sov till klockan elva och stack sen iväg till en cykelaffär och köpte en skitful hjälm (billigaste de hade, och ja, jag är snål) ett dyrare lås (tänker inte köpa ett billigt och få cyklen stulen) och fram och baklyktor. Hela kalaset, med cykeln inräknad gick på 110 pund. Det är mindre än vad ett månadskort för tunnelbana och buss kostar, så jag har inte lagt ut några pengar som jag inte skulle ha lagt ut på transport ändå. Och det känns riktigt bra.

Var tvungen att göra en provåkning till jobbet idag. Vill ju varken komma onödigt tidigt imorgon eller för sent. Det gick inte så bra. Hamnade nere vid Trafalgar Square istället och irrade omkring i chinatown ett tag också. Men jag kom till jobbet så småninom. Efter en timme. Men imorgon tar jag med mig kartan (jag vet, var ett ägg som inte gjorde det idag också, hade sparat mig en del besvär) och jag tror inte att det kommer att ta mer än en halvtimme.

Lite spännande faktiskt för imorgon börjar min första "vanliga" vecka här i London. Jobba måndag till fredag. Ha vardag helt enkelt. Och det känns bra :)

Dags att sova nu, natti hej.

the girl with the red bike.

Gårdagen var ett litet äventyr. Tog tunnelbanan ut till Kilburn, något som inte var det lättaste eftersom många linjer ligger nere på helgerna. Väl där träffade jag snubben som annonserat ut en cykel på gumtree. Som den misstänksamma och överförsiktiga lilla flicka jag är så bestämde jag med honom att träffas utanför tunnelbanestationen, så don't worry, han hade inte kunnat mörda mig och sälja mina kroppsdelar på ebay.
Cykeln är jättefin, en röd herrcykel som ser helt ny ut, är riktigt nöjd med köpet. När snubben hade fått sina 60 pund (billigt!) cyklade jag hem mitt nya inköp, det tog ca en och en halv timme men det var riktigt roligt att cykla genom stan.

Senare åkte jag och Anja ut till Wembley Park, långt ute på vischan, hennes kompis fyllde 21 och hade houseparty, riktigt roligt faktiskt, sen fick vi dessutom skjuts hem och slapp ta nattbussar och grejer.

Idag hade jag tänkt att cykla in till jobbet bara för att kolla hur lång tid det tar, vill ju varken komma överdrivet tidigt och inte heller komma försent.  Men just nu spöregnar det så in i helsike så jag tror jag väntar ett tag.

Angående storbloggar så läser jag dem väldigt sällan, och vill nån veta något så får ni gärna fråga när som helst, med eller utan frågestund :) Känns som att med läsarsiffrorna på den här bloggen och med antalet kommentarer per dag så tror jag att en officiell frågestund skulle bli ganska tyst.

Dissar att följa med Anja och hennes kompis på New Moon, ska skype med värdfamiljen och jag orkar inte riktigt, måste vila upp mig inför morgondagen, ny vecka och nya tag. Ciao.

Happy friday.

2 dagar på nya jobbet avklarade och jag är fortfarande positivt inställd. Visserligen kommer det nog bli en hel del dötid för kunderna kommer i vågor och ibland kan det gå ganska länge utan att det kommer någon. Men hittills har jag stått i kaffe/smörgås-baren tillsammans med någon annan men sen kommer jag att stå där helt själv på dagarna. Kan nog bli rätt segt.

Har dessutom insett att London är pissigt dyrt och att jag inte kommer att kunna lägga undan många pence i månaden till sparande för framtida äventyr. And that sucks. Visserligen visste jag det redan innan men jag insåg inte hur dyrt det faktiskt är och hur lite jag faktiskt tjänar. Så jag har lagt in en annons på gumtree.com där jag erbjuder mina tjänster som barnvakt, jobbar ju bara till 16 på dagarna så jag har all tid i världen att sitta barnvakt och få lite pengar. På tal om barnvakt så mailade min värdpappa idag, försökte övertyga mig om att komma tillbaka och vara au pair ett till år, men det har jag och det kommer jag att tacka nej till.

Föresten så håller jag och Anja på att bli galna på en av våra flatmates. Tydligen har snubben fått för sig att han ska bli musikproducent och har köpt en cynth eller nåt, och han spelar hela dagarna, högsta volym, djungel ljud av någon jävla anledning. Så vi tvingas lyssna till kväkande grodor, bongo trummor och panflöjter i 1000 db, det är inte ok.

Nu har jag helg efter 2 dagars jobb, finnemang :) Ska kolla på en cykel imorgon som jag ev. ska köpa, och aktivera mitt bankkonto.

Och så har någon kommenterat, frågat om en frågestund, men jag fattar inte riktigt frågan, så den som kommenterade det får väldigt gärna förtydliga :) På tal om kommentarer så tycker jag att det ganska fattigt med sådana, feedback people, feedback.


Trial shift.

Jag lärde mig en läxa idag. Klev upp, borstade tänderna men bestämde mig för att spara kissandet till precis innan det var dags att gå, känner mig själv och vet att jag annars skulle ha kissat två gånger, ena gången i förebyggande syfte (jag vet, jag vet inte heller varför jag skriver om sånt här på bloggen) men i alla fall. det var jävligt dumt av mig för så fort jag gick ut ur badrummet gick en av mina flatmates in och duschade. Så jag hann inte kissa. Alls. En hel natts blåsa samlad i mig. Så jag fick åka iväg till jobbet superkissnödig. Mental note to self: never do that again.

Första dagen på nya jobbet gick hur bra som helst. Eftersom det igår var lite krångel med att ta sig fram med tunnelbanan åkte jag i god tid idag, kom lite för tidigt och satte mig på starbucks och åt en yougurt. Och kissade!!

Hela dagen gick jättebra, Lex, tjejen som visade mig allt var snäll och trevlig, lika så alla andra. Själva jobbet är inget komplicerat, kände mig inte alls lika mkt fisk på land som på baren jag gjorde trial shift hos.
Och när dagen var slut var det inget tvivel om saken att jag inte skulle få jobbet, AWESOME! Jag har jobb!!!

Nu måste jag bara hitta en cykel så att jag kan ta mig dit och hem varje dag utan att det kostar skjortan.
cykel cykel cykel. Nu nu nu.

Imorgon ska jag jobba :D


en grej till.

Föresten så glömde jag att skriva att jag hade en träff med min bank idag. Lloyds TSB. Lite drygt blev det för jag hade ju jobbintervjun klockan 10 och bank-grejset klockan 15. Underhöll mig själv en stund genom att titta i affärer på Oxford street, köpte även en svart tröja som jag måste ha på mig imorgon när jag gör mitt trial shift, för jag jobbet kommer jag att få en uniform, tills dess blir det egna svarta kläder som gäller.
Men jag blev trött, hungrig och less ganska snart så jag invisterade i en bok på Waterstone's, Pride and prejudice av Jane Austen, tittade ju på Becoming Jane med Anja för nån dag sen, och boken kostade bara 2 pund.
Tog med mig mitt nya inköp och satte mig på Starbucks med en panini och en vanilla latte. 2 timmar senare var det dags för bank träff.

Och. Mairons mentala hatlista har en ny medlem. Engelska banker. W h a t  t h e  f u c k. Jag är deras kund. Jag vill förvara pengar på deras bank. De borde böna och be mig att öppna ett konto och inte tvärtom. Det var nästan lättare att få visum till att vistas i USA ett år. Kvinnan som "intervjuade" mig ville veta vart jag jobbade, hur mkt pengar jag planerade att sätta in på kontot varje månad, hur mycket jag betalade i hyra, hur ofta jag åker till Europa (vi är i Europa just nu bonehead) osv osv osv. Jag blev nästan nervös över alla frågor, dessutom pratade hon jävligt tyst så jag hörde knappt vad hon sa. Suck. Man blir matt. Men efter en massa omständigheter var det klart och om 5 arbetsdagar kommer mitt bankkort på posten. Tacka vet jag USA, där fick jag öppna konto direkt, utan en massa trams.

På tal om USA så ska jag dit i mars, jag längtar, saknar mina små trollungar och mina galna värdföräldrar.

En lång dag för lilla Mairon.

Mobilen väckte mig klockan åtta imorse och jag gick ut i köket för att göra frukost. Micrade havregryn till en härligt klistrig sörja, skulle precis hälla i mjölk när Anja hindrar mig. Min möjlk var inte mjölk längre, den var fil.
Så det blev gröt utan mjölk, inte ok, inte ens med de russin som Anja så snällt bidrog med.
Sen blev det promenad till tunnelbanan där Central line (som går raka vägen till Oxford cirkul) låg nere. Så jag fick ta en omväg via distric line och bakerloo line och sen springa till min jobbintervju, kom precis i tid.
Peter, killen som "intervjuade" (gör citattecken för det var inte mkt av en intervju utan mer en rundtur) mig var väldigt trevlig och jag fick goda vibbar inför det här jobbet. Det var tack och lov inget förhör som min förra intervju utan han förklarade för mig vad jobbet innebär, mina arbetsuppgifter, min lön och mina arbetstider. Lite roligt, för förra gången jag skulle på jobbintervju var det precis så jag trodde att det skulle gå till, jag var inte ett dugg nervös, men sen säger snubben som intervjuar mig att det är 74 pers som söker jobbet och ber mig tala om för honom varför han ska anställa just mig. Läskigt.

I alla fall så behövde jag inte göra något sånt idag och det var riktigt skönt. Imorgon ska jag dit igen på ett trial shift, provjobba alltså, för att se om jag gillar dem och om de gillar mig. Well, för mig är det inte något att fundera över, det är ett bra jobb, bra lön, bra arbetstider och det ligger på ett bra ställe. Me want it.

Jobbet är som assistent för en catering firma som ligger i en konferens byggnad och mitt jobb skulle vara att hjälpa till att göra i ordning och servera te/kaffe och lunch till konferens deltagarna. Håller tummarna.

Glädjen över den här möjligheten svalnade nyss, fick ett mail från baren som jag provjobbade på och blev dissad. Visserligen så behöver jag inte det jobbet om jag får catering jobbet, men ändå. Tack så jävla mycket.

Imorgon gäller det alltså, I want this job!


Yeah baby!

Nämen hoppsan! Här satt man i sin ensamhet, trött och ont i fötterna och har precis skrivit ett lite gnälligt blogginlägg om att jag har sökt en massa jobb men fortfarande är arbetslös. Och vips, så ringer en snubbe och frågar om jag vill komma på intervju imorgon. YES SIR. Så imorgon kl 10 har jag en intervju borta vid Oxford Circus, kanske påbörjas sen min kariär som catering waitress? vem vet... :)


Uppdrag jobb

Har väl gått lite si och så idag, och just nu är jag jättetrött, men klockan är bara kvart i fyra så jag kan ju inte direkt gå och lägga mig.

Klev upp kl 9 idag för att ta tag i mitt liv. Svarade på 5 st jobbannonser på internet, sen gav jag mig av för att försöka hitta en av de ställena jag sökt jobb på. Det ligger ganska nära där jag bor så jag ville verkligen ha jobb där, så jag tänkte att om jag går dit och presenterar mig så har jag större chans att få jobbet. Lättare sagt än gjort, gick vilse två gånger i enorma Victoria park, vimsade hit och dit och hittade tillslut den plats där cafét borde ha legat på. Men det gjorde det förstås inte, och om det gjorde det så var det väldigt, väldigt stängt.
Gick tillbaka till Bethnal Green rd, en gata nära mig och tänkte dela ut lite cvn efter vägen. Hittade ETT ställe som verkade intressant så jag lämnade mitt cv där. Gick hem och åt lunch och har sen dess sökt 8 jobb på datorn.

Nu säger jag tack för idag, jobbsökardag nr 1 är över. Vill ha ett jobb nu.

Imorgon har jag ett möte med banken för att kunna skaffa ett konto, ska även gå omkring på Oxford street hade jag tänkt och lämna lite cvn, wish me luck.

Söndag i London.

Tillbringade dagen inne i stan, gick på promenad och träffade Josefine, mkt trevligt :)


Tower bridge


Big Ben

Imorgon blir det till att söka jobb från morgon till kväll. Wish me Luck!

hjälp.

Vilken dag.

Började med att ta det lugnt, väntade på att Anja skulle ta sig genom ett spöregnande London, först till fots och sen på cykel. När hon väl hade tinat igen åkte vi iväg till Hackney och gick på Primark och köpte ett täcke till mig. (Hade inte pallat en till natt med bara ett påslakan till skydd från kylan) och sen till Tesco för att köpa lite mat. Jag körde favorit i repris, det vill säga pasta, krossade tomater och en och annan grönsak, lagade dessutom lite extra så jag har både lunch och middag imorgon :P

Sen bar det av till the Pipeline där jag skulle provjobba några timmar. Det var väldigt roligt, men jag tycker att det är lite jobbigt att vara helt ny på ett ställe och inte kunna någonting. Verkligen vara på ruta noll. Klart att man lär sig snabbt, men just första dagen, när alla intryck är nya och man desperat försöker lägga allt som sägs och visas på minnet, det är inte kul. Men alla var jättesnälla och trevliga och jag ska komma tillbaka (kanske redan på måndag) så det känns jättebra.

På väg hem ringde jag Anja och frågade om hon ville dra ut på nån pub och ta en öl, klev in i mitt hus, klev in i hissen (som har varit trasig lite av och till sen jag kom men nu fungerade den, trodde jag....) tryckte på på knapp nr 8. Hissen började åka, skramlade till och skakade. Jag blev skiträdd och tänkte, nu blir det fritt fall som på lisseberg. Jag kommer att dö. Ju högre upp jag kom kändes det som om mina chanser att överleva ett fall bara blev mindre och mindre. Jag började känna mig lite skakig i benen, och utrymmet på ca 1 kvadratmeter kändes plötsligt väldigt litet. Sen tog det stopp. Bokstavligt talat. Hissen stannade men dörren öppnades inte (hjulet snurrade men hamstern var död - världens bästa radioreklam för övrit) Tryckte på lite olika knappar, väntade, väntade, inget hände. Ringde Anja, otroligt nog kom jag fram trots att skärmen visade att jag inte hade någon täckning. Det lät väldigt knastrigt i luren, och vi hörde knappt varandra, men Anja, God bless her, hörde på min röst att det inte riktigt var som det skulle, använde sitt logiska tänkande och gick ut i trapphuset och ropade på mig.

Och där stod jag, fast i en hiss. Sen blev det ett himla ropande, Tjeckan, min och Anjas flatmate började lugna mig och säga att allt skulle bli bra (det tror jag också, tänkte jag, så fort ni får ut mig ur det här jävla hisshelvetet.) Sen hördes ett väldigt högt klankande och bankande och jag kunde inte låta bli att bli lite rädd, för det lät jävligt högt. (Fick höra av Anja att det som lät var när de försökte bända upp hissen på bottenvåningen)
Hörde lite mer ropande och bankande och sen for hissdörren upp. (freedom!!!) Där stod jag vet inte hur många brandmän, minst 5 och tittade upp på mig, jag var ju fast mellan två våningar och det var ca en halv meters lucka. Brandman nr 1 (my hero) talar om för mig att jag har två alternativ. Antingen kryper jag ut och låter honom ta emot mig eller så stannar jag kvar i hissen i 15 minuter till och väntar på att en hissfixare kommer och lagar hissen så att den åker hela vägen ner till golvet. Det var ju inte direkt ett så jättesvårt val, jag kastade mig utan att tveka i hans armar och äntligen var jag på fast mark. Räddad. Jag dog inte. Jag lever. Halleluja. God bless America. Och allt det där. Med en aning darriga ben och en kamerablixt som bländade mig (Brasilianarn, min tredje flatmate tog en massa bilder, som jag kommer att lägga upp på bloggen så fort jag får dem) sa jag tack till brandmännen och så var dagens äventyr över. The end.

Och det här om brandmännen, många har frågat om de var snygga. Näe, tyvärr, visserligen så ägnade jag inte särskilt mkt tid till att spana in dem, jag var alldeles för uppskakad, men näe, hade de varit något utöver det vanliga hade jag nog märkt det. :P

Men slutet gott allting gott. Och hädanefter tar jag trapporna.

My room.

Här bor jag :)





Utsikt :)


Flushed away

Föresten så kommer jag inte så bra överens med toan på det här stället. Man måste ha den rätta knycken för att kunna spola. Och det har inte jag, så jag får bråka med den jäveln en stund innan spolet kommer....

Äta bör man, annars....

Eftersom det bor 4 pers i den här lägenheten så har alla lite egna spaces i de gemensamma rummen, tex egen tandbortsmugg, och egen mathylla. Så här såg min mathylla ut innan jag gick och handlade. Teet som jag fått av syster såg väldigt ensam ut.

 

Men sen gick jag och handlade och då fick teet lite sällskap :)


London, yes sir.

Så var man här då. Hemma hos mig. I London.

Att tag sig hit gick helt utan problem, spårvagn, flygbuss, flygplan och tunnelbana med ett byte. Och sen stå och vänta en stund på Anja i en korsning. Fick mig en liten överaskning på flyget, för tydligen så tänker jag som en kotte och tänkte inte på att det är en timmes tidsskillnad och att en timme försvinner, så jag trodde ju att flygresan var en timme och tio minuter, men den visade sig vara en timme till, smart Mairon. Men det gör inget, jag älskar att flyga så det är lugnt. :)

I alla fall så gick jag och Anja till vårt hus, ett stort betongmonster med ca 12 våningar, vi bor på åttonde våningen, och ja, vi har hiss. Mitt rum ser ut som en fängelsecell. En stor säng, en garderob, en hylla, en fåtölj, ett litet bord och en spegel. Och en glödlampa i taket utan skärm. Men det är faktiskt jättemysigt, och nu när jag har packat upp alla mina saker så är det hemtrevligt på ett väldigt enkelt vis, till exempel så har jag hängt upp en scarf i fönstret som gardin. Där emot var det kallt som fan på natten när jag skulle sova. Fick sova med dubbla tröjor och dubbla byxor, i natt blir det till att sova i min helkroppspyjamas i fleece, då blir det andra bullar.

Igår fick jag träffa några av Anjas kompisar och gå på pub, idag har hälsat på hos The pipeline, en bar som jag sökt jobb på via internet, jag ska jobba några timmar imorgon (!!!) och prova, det behövdes extra folk sa dem, dessutom ska jag jobba på onsdagkväll också och på hon jag snackade med lät det som att det skulle bli några dagar i veckan den närmsta tiden. Men det är inget heltidsjobb så jag måste fortsätta leta, men ändå, det känns väldigt bra att inte vara arbetslös, även om det bara är ett extraknäck.

Har även strosat runt i lite på Oxford street idag, gick in på banken Lloyds nånting och bokade en tid för en intervju så att jag kan få ett bankkonto. Engelskt telefonnr hade Anja redan fixat åt mig, jag fick det av henne i födelsedagspresent :D Skaffade även lite vuxenpoäng genom att gå och handla lite mat, och nu blir det till att leva fattigman, ris, pasta och morötter till lunch och middag och all bran och mjölk till frukost, mums! :)

Det går bra än så länge, I like it.

 


All by herself

Så sitter man ensam i systers och sambons lägenhet. All by myself från och med nu. Eller åtminstone tills Anja kommer och möter mig på Bethnal Greens t-bane sation.

Allt är packat och klart och om ca en timme ska jag ta mig till centralen och därifrån åka flygbuss till Landvetter. Det ända jag oroar mig för är vikten på mitt bagage och det faktum att jag har två handbagage och inte ett. Men men, det löser sig :)

nu ska jag titta vidare på projekt runway.

Nästa stopp, LONDON.

 

Spårvagnar är farliga.

Sitter just nu i en soffa med tjocksockar på och ett varmt täcke över mig. Vi kollar på biggest looser. Det blev en BLÖT dag idag, jag och syster traskade igenom hela stan i ett never ending regn, mysigt, men blött. Vi fikade dessutom två gånger.

Fick ett mail av Pipeline idag, en skandinavisk pub som jag har sökt jobb på, de behöver folk som jobbar extra, behöver ett heltidsjobb men det här är ju bättre än ingenting. De skickade mailet till alla på deras lista över intresserade och de bad oss att komma in och testa några timmar, spännande :)

Imorgon åker jag till London.

Det verkar föresten vara flera dagars tidsskillnad mellan Sverige och USA för min host mum mailade och frågade vad jag ska göra på min födelsedag, lite sent?


I Håkans stad

Överlevde 12 titmmar på tåget, men särskilt mkt sömn blev det inte. Tittade på ett avsnitt av True Blood för att underhålla mig själv, och rätt som det var blev det väldigt närgånget på skärmen, tryckte av helskrämen, lite pinsamt om mina medresenärer tror att jag kollar på porr :P
En rolig grej som hände var att tåget skakade till och någonting for ner rakt på tjejen som satt mitt emot mig. Hon såg väldigt förskräckt ut, och ännu mer förskräckt såg hon ut när hon insåg att det var ett par herr jeans som attackerat henne. Dessa jeans blev liggande på vårt gemensamma bord för resten av resan. Fnissigt.

Systern kom och mötte mig på centralen i Göteborg och vi begav oss hem till henne och hennes sambo för att lämna mina väskor. Sen gick vi på stan en vända, snicksnackade och drömde om framtiden, har saknat syster.
Vi åt lunch på ett vego/krav-märkt ställe där vi åt pitabröd med valfri fyllning, gott, sen blev det fika på café Villa villekulla, vi delade på världens äckligaste kladddkaka, en skam mot alla världens goda kladdkakor.

Med värkande fötter begav vi oss till coop för att handla middagsmat, stannade även på systemet för att köpa en flaska vin att dela på, vi såg fram emot en mysig hemmakväll med tv och lite vin för att belöna oss för dagens långa vandring genom staden. MEN. Kork. Ingen korkskruv. Efter ett misslyckat försök med en skruv föreslog jag att vi skulle trycka ner korken i flaskan. Sagt och gjort och jag tryckte ner en grillgaffel i korken. Och ja. Korken trycks ner och rött vin skvätter upp i mitt ansikte (hade rödvin på ögonbrynen) och på mina kläder. Man blir less.

Just nu skrattar vi åt det vita skräpet på Ullared på kanal 5.

That tonight's gonna be a good night.

Hell yeah. 20,0 kg. Så mkt väger min väska, I did it! Visserligen litar jag inte 100% på badrumsvågen som jag lånade av grannen (vi har ingen hemma, min mams förbjuder en sån i ett hus med tre tonårsflickor, och det tycker jag är bra) men blir det övervikt så blir det på max ett kilo och det kan jag hantera. Däremot ligger handbagaget illa till. 11 kg. Och man får bara ha 8. Men jag planerar att göra en liten luring, för min laptop väger exakt 3 kg och den tar man ju ut när väskan ska upp på rullbandet, alltså kommer den att väga 8 kg. Problem löst.





Ska ägna resten av dagen åt att chilla, leta efter syrrans halsduk och åka iväg och handla matsäck till resan.
Kl 20.50 går tåget, Göteborg, here I come!

fredag 6 november.

Att fylla år är riktigt nice faktiskt. Hade en jättebra födelsedag igår.
Den började klockan kvart över sex på morgonen när mams, paps, lillsyster och hundarna kom in på mitt rum med sång och wienerbröd. Fick en klocka, ett fotoalbum med gamla bilder som jag aldrig har sett förut, en extern hårddisk (som jag fick i förskott för att jag skulle ha tid att föra över all skit jag har på datorn). Fick en desperate housewives box av lillssyter, (som jag själv beställde från cdon eftersom hon är för liten för att kunna göra det) + lite andra saker, har minne som en guldfisk så jag minns inte var det var för nått.

Somnade om och blev väckt av Andrea från Tyskland, en av mina älskade kompisar från au pair-tiden. Snackade med henne i över en timme, väldigt trevligt.

Spenderade dagen med att packa, pyssla omkring här hemma och svara på telefonsamtal, sms och facebook inlägg. Har nog aldrig känt mig så populär, the whole world wanted Mairon, and she liked it.

Sen blev det till att åka in till stan där jag och några kompisar gick på systemet. Måste säga att det kändes väldigt märkligt att kliva in genom dörrarna. Efter allt krångel med att be folk att köpa och känna sig besvärlig kan jag äntligen gå in själv och köpa, och i lugn och ro välja vad jag är sugen på, och inte bara ta det som är lättast att hitta för att underlätta för kompisen. Gick omkring och kikade lite och när jag skulle betala och visade leg tittade snubben i kassan på det, gav tillbaka det och ville sen ha tillbaka det igen. "Det var ju på håret" sa han utan minsta lilla gnutta humor eller värme. Fuck you very much.

Blev bjuden på restaurangmiddag och sen blev det förfest och krogen. En jätterolig kväll, hade en perfekt födelsedag :D

Att en av mina kompisar dessutom berättade för bandet som spelade på krogen att jag fyllde år, och att de sen fick hela stället att sjunga till mig var körsbäret på efterrätten.

Kort och gott, min födelsedag ägde, tack allihopa!

Idag blev det lite shopping (skor) och packning och städning. Imorgon smäller det.

Haha, drabbades av tillfällig minnesförlust när mamma frågade när imorgon jag åker, funderade seriöst på: vart ska jag åka imorgon? Sen slog det mig, ja just det, jag ska till syrran i Göteborg. Ja just det, jag ska till London sen, ja just det, jag ska flytta hemifrån. Wow.

Dags för lördagsmys, om det så är det sista jag gör.


Grisflunsan.

Har hela tiden varit emot att vaccinera mot svininfluensan. Sagt: Nej tack, det kommer inte att hända mig så jag bryr mig inte. Jag brukar aldrig få vanliga influensan, så varför skulle jag få just den här?

Så har mina argument varit, men nu känns det inte som om de håller längre. Har tänkt på det ganska mycket nu och har bestämt mig för att vaccinera mig innan jag åker till London. Sista minuten jag vet, men bättre sent än aldrig? Tänkte att jag tar med mig syrran och så hittar vi något ställe i Göteborg och blir stuckna med nålar. Risken att jag börjar gå baklänges av vaccinet känns ganska avlägsen, och gör jag det så kan jag ju alltid joina en cirkus.

Imorgon fyller jag 20. Spännande.


den här floden är vild.

You better run for the hills
Before they burn
Listen to the sound of the world
Don't watch it turn

I just want to show you what I know
And catch you when the current
Lets you go

- the killers


the lady is back.

Så var man tillbaka i Jämtland efter en liten mini vacation i Umeå. 12 timmar buss på 3 dagar var väl inte direkt världens roligaste, men klart värt det.

Hann träffa min Lina en stund på måndan, hon bjöd mig på en födelsedagsfika och sen åkte vi hem till henne. Den bruden bor fint må jag säga, när jag flyttar hemifrån kommer det att se ut som en knarkarkvart, för jag kommer att vara för snål för att lägga ut pengar på inredning :P

Min morbror och hans tjej boddde ännu snyggare, det kändes som att gå in i en inredningstidning, man vågade nästan inte röra något, det kändes som om man smutsade ner och förstörde bara genom sin närvaro. Inga enorma tidningshögar, skräpande prylar och kläder och ton med hundhår som det är hemma hos oss.
Och yngsta medlemen i släkten var väldigt söt, rund och god om kinderna och supersnäll, är glad över att jag åkte upp och kikade på henne, vem vet, jäntan kanske har hunnit konfrimera sig innan jag ser henne igen.

Stannade till en sväng i stan innan jag åkte hem idag. Kopierade anställningsbevis och skrev ut biljetter och låste upp min mobiltelefen. Så nu är jag klar med allt förutom packningen och det känns grrrr...great!  

middle of the night.

Att boka flygbuss klockan ett på natten kan man ju också göra. Är egentligen jättetrött men är alldeles för uppe i varv för att vilja gå och lägga mig. Det har varit så här i flera veckor nu, eftersom jag vet att det inte är så lång tid kvar tills jag åker blir jag mer och mer rastlös och vill inte vänta längre. På dagarna tänker jag inte så mycket på det men på nätterna har jag myror i hela kroppen. Jag är varken orolig eller rädd, jag vet att allt kommer att lösa sig, och gör det inte det så kommer det att gå bra ändå, det gör det alltid på ett eller annat vis. Men jag pallar inte att vänta, att föreställa sig och försöka gissa. It sucks.

 

En vecka kvar nu.


All Hallows eve.

Party kväll igår. Var utspökad till vampyr med mina "Sexy bites" som jag köpte i Arizona, det är huggtänder i plast som man gjuter till att passa sina egna tänder, ser väldigt verkligt ut. Det var tyvärr inte direkt en höjdarkväll, och att betala 100 spänn inträde på krogen var inte direkt värt pengarna. Dessutom trillade jag ner i ett hål i dansgolvet (!!) och har nu två rejäla blåmärken på benet, både mams och moster tycker att jag ska stämma skiten ur de jävlarna, well, jag åker ju till London om en vecka nu så jag hinner nog inte göra det innan jag åker.

Men men, det var roligt ändå :)

Idag gick jag, lillsyster, mams, moster och två kusinpojkar och såg Upp, diggar den filmen skarpt, såg den i USA med mina värdbarn och jag grät lika mkt då som nu, väldigt fin och sorglig film som jag rekomnederar alla att se. En rolig grej var att de hade översatt namnet Kevin till Kenneth, och jag måste säga att Kenneth är ett klart mycket coolare namn, plus i kanten till översättarna.

Klockan är över tolv så nu är det officiellt NOVEMBER. Jag fyller 20 om 5 dagar, och jag åker till Göteborg om exakt en vecka. Sweet!