Hur hamnade jag hær?

Væcktes imorse av min kontaktperson från back up personell. "Vill du jobba? En receptionist ær sjuk, ta med dig en bok før det ær ganska lugnt dær borta."

Och lugnt det ær. Har varit hær sen 10.00 och den enda som har ringt på fyra och en halv timme ær kontaktpersonen från back up. Och jag har læst ut en hel bok från pærm till pærm. Skulle ha tagit med mig två. En och en halv timme kvar, underhåller mig sjælv med att tomta runt på bloggar och facebook. Har insett att jag tycker att Bingo Rimer ær en ganska cool snubbe.

Kunde inte sova igår natt, nog før att jag inte ær helt lugn inombords pga jobb-bytet, igår var det en massa røster och oljud inuti huvudet på mig. Borde jag vara orolig?

Every other day of the week is fiiiiiiiiiiiiiiiiiiine.

Måndagmorgon. Arbetslös. Mellan två jobb. Arbetssökande, eller det vackra norska ordet Arbetsfri.
Kunde absolut inte sova i natt, låg och vred mig och mojsade runt och kom inte till ro förrän efter ett. Och imorse vaknade jag klockan åtta utan att kunna somna om.
-
Planer för dagen:
- Svara på jobb-annonser
- Gå till matbutiken runt hörnet som söker personal och lämna cv
- Köpa födelsedagskort till mormor
*
Och sen faktiskt bara njuta av att jag inte jobbar och kanske se på "Hur jag träffade din mor".
Färgade håret igår, rätt nöjd, men kameran dog efter ett kort, det är därför jag ser lite lätt mongo ut.
FÖRE
EFTER

Friday is the day.


Egentligen är jag inte så här sur just nu, jag ville bara lägga upp en bild och den här var så rolig. Roligt också att jag var 17 år och 11 månader på den här bilden, och inte 12 som jag ser ut att vara.

Nu är jag arbetslös. Kan inte längre kalla mig telefonsäljare, och det känns fucking good!
Men det gick väldigt fort måste jag säga, blev verkligen påkörd av en ångvält, men ångrar det verkligen inte, jobb kommer och går, men man har ju faktiskt bara en själ och den måste man vara snäll mot ibland.

De kaxiga och stöddiga svenskarna är borta nu och de snälla svenskarna flyttade upp från källarn och in i Svinets rum. Och plötsligt så hade två svenska killar flyttat in i källaren. Saker händer fort här mår jag säga.
Och Skog, jag hade bytt ut Somaliern any day.... :P

The botten is nådd, men jag har bara en dag kvar som min karriär som telefonsäljare.

Är det så här det känns att gå in i väggen? Fast det känns snarare som om en vägg har gått rakt in i mig, jag kan inte sälja längre, inte ens om mitt liv hängde på det, jag ruttnar bort och ser hur meningen med livet rinner ifrån mig, eller njae, riktigt sååå illa är det kanske inte, men när varje telefonsamtal börjar så väntar jag bara på att det ska ta slut, jag skiter i om de köper eller inte och jag vill bara bort därifrån. Självplågeri kallar jag det, och när man verkligen tänker efter så inser man faktiskt att det inte är någon som tvingar mig att utsätta mig för det här. Det är inte vad jag vill och jag tänker inte bita ihop eller vänta på att jag bryter ihop, jag säger tack och hej. Pratade med chefen och min sista dag blir imorgon. Efter det är jag mellan två jobb. Men förhoppningsvis inte särskilt länge till. Var på en jobbintervju innan jobbet idag och det kändes väldigt bra, så jag hoppas, hoppas, hoppas. Har inte direkt tid att gå omkring arbetslös.
-
Lite spännande saker som pågår i kollektivet; Svinet flyttade ut och tog med sig sin säng, och när det svenska paret som skulle ta över hans rum kom så blev de alldeles förskräckta. Enligt dem var det Satan själv som inrett rummet och så här såg det minsann inte ut i lägenheterna i Malmö och allt var dåligt och värdelöst. De ringde hyresvärden för att få tillbaka sin deposition (Good luck Chuck) och när hyresvärden ryckte på axlarna blev killen i paret hysterisk och ringde polisen (som så klart inte brydde sig ett piss, för det här är Oslo och här hyr 90% av folket svart). Efter misslyckat försök att hitta ett ledigt hotellrum bestämde de sig för att sova på den tunna madrass som fanns inne i rummet (vi var barmhärtiga och lånade ut våra filtar). De är fortfarande kvar (de kidnappade min dator för en stund sen för att leta boende), hoppas att de försvinner snart, faktiskt. Hoppas att det andra svenska paret, de som flyttat in i källaren tar över Svinets rum, de har nämligen planerat att göra det.
Fortsättning följer, säga vad man vill om att bo i kollektiv, men det är fan inte tråkigt.

I don't wanna be.

Jakten är igång, mission impossible. Uppdrag nytt jobb. Har svarat på 10 annonser. Nu är det bara och vänta och hoppas, och söka ännu fler jobb. En och en halv vecka kvar att stå ut, sen är jag fri från telefonsälj - aldrig mer. - Eller jo, har jag inte fått nytt jobb innan dess blir jag nog tvungen att bita ihop, för jag har ingen lust att sitta hemma hela dagarna och bara sitta och slösa pengar, men jag hoppas att det inte blir längre än fredag 3 september, för jag vill verkligen inte mer nu.
-
Godnatt. 

On my way out of here.

Trött och seg måndag med dåligt säljsresultat. Men. Jag berättade för min teamleader att jag ska sluta, och att jag har börjat söka nya jobb. Det var inte alls några problem, jag har 2 veckors uppsägningstid och får stanna kvar efter det tills jag får ett nytt jobb. Känns riktigt bra att ha det sagt och det var väldigt skönt att han var så förstående och schysst. Har redan skickat in 7 olika jobbansökningar så nu är det bara att vänta tills det nappar och fortsätta söka varenda passande jobb som dyker upp. Förhoppningsvis har jag nytt jobb innan september börjar, men det är mest önsketankar, kommer nog inte att bli förrän i alla fall 2-3 veckor. Men finns det hopp...
-

Need some sleep.

Klockan är snart halv ett och varken jag eller syster är ens i närheten av sömn, kommer att straffa sig imorgon.
Har varit en stillsam och mysig helg med fint sensommar väder. Film och kladdkaks och glass-svull, we like.
Här i lägenheten har det där emot hänt grejer. Svinet ska flytta ut (Lycka på hög nivå!!) Så idag har 3 olika killar varit på visning för att få hans rum. Dessutom har vår hyresvärd tydligen bestämt sig för att hyra ut vårt vardagsrum (rummet i källaren där somaliern bodde förut, och som hyresvärden sa nu skulle vara vardagsrum och att ingen skulle flytta in dit) men det var ett sött och snällt svenskt par på 19 år så det var inte så farligt ändå.
Har även lite andra förändringar på G, men ingenting är säkert ännu, men jag hoppas och jag tror. Snart så :)
Till Lina som kommenterade: Bor i ett kollektiv i Oslo, lite slitsamt och irriterande ibland, men det är helt okej och framför allt billigt :)
Nu banne mig ska jag sova.

Dancer in the dark.

Alla fyra spotlights i köket har brunnit ut nu, så om ingen köper nya kommer det att bli en möööööööööörk höst. Är inte så sugen på att göra det själv, känns som att vi har investerat mer än nog i det här hushållet. Förhoppningsvis kommer slovenskorna att köpa nya, en av dem har blivit Mama of the house, för en stund sen kom hon in på vårt rum och frågade om det var vår smutsiga disk som stod i köket (det var det förstås inte) och sen hörde vi henne gå och knacka på Svinets dörr. Ordning och reda, me like, och jag gillar att jag inte är den som behöver bitcha.

Say whaaaat?

Där sitter man i godan ro och facebookar när systern säger:

Kan du sätta på Fredrik?
....
Det hon egentligen ville att jag skulle göra var att gå in på spotify och sätta igång Säkerts nya låt "Fredrik", men det kom ut lite fel.

We shopped until we stopped.

Har varit full fläng hela dagen idag. Men innan jag kommer till det blir det en liten rapport om grisen i rummet bredvid. Igår kom han hem aspackad mitt i natten, vilket egentligen är fine, för vi är inte 79-åriga tanter som klagar på allt och alla, MEN. Har man rest sjuttioelva timmar och bara sovit ett par timmar föregående natt så blir man rätt pissed off när man blir väckt av en apfull buffel. Och han var inte så lite högljudd heller, först trakaserade han de nya flickorna (för presentation av flickorna; se nedan) och sen spillde/spydde han ner hela sin säng - vi är inte så säkra på detaljerna eftersom vi var inne på vårt rum och genom allt gapande och skrikande fick gissa oss till vad som hände. I alla fall så skrek han och hade sig en hel del, svor och grejade på, smällde i dörrar och gjorde det i princip omöjligt att komma till ro och somna. Och gissa vad man väcks av klockan halv nio imorse? Smäll i dörrar, jo tack. Mr Pig, jag är inte din största idol. Och det vet han om. Imorse när jag klev upp efter att ha blivit väckt var han ute i hallen.

Gris: Hej.
Jag: Hade du kul igår eller?
Gris: Ehh... va?
Jag: Hade du kul igår??
Gris: Ehh...ja?
Jag: Ja, vi märkte det.
Gris: Vadå, är det något problem eller?
Jag: Ja, problemet är att vi bor i rummet bredvid ditt.

Inte ett stort steg för mänskligheten, men damn, det kändes bra att få vara lite bitchig.

I alla fall, idag, stan, shopping. Och vi som ska spara pengar och allt, men nu gällde det faktiskt en investering i personhälsan för syster och mig så det var värt det. In på H&M först där det blev ett gäng trosor, en Lady Gaga tygpåse och nagellack. (och ja, jag erkänner att det endast var underkläderna som platsar under kategorin livsnödvändigt köp) Till Claes Ohlsson för att köpa ett kubbspel till trollungarna i Arizona. Jag frågade en tjej som jobbade där om hon hade en våg, tänkte kolla hur mkt spelet vägde (6,5 kilo för er som undrar) deras badrumsvåg var trasig (note to self, köp inte badrumsvåg på Classe) så hon tog fram en baggagevåg - en krok du hänger väskan på och så får du veta hur mkt den väger - och jag kunde inte låta bli att köpa den för att lösa mina kommande problem med övervikt hit och dit - vi har ingen badrumsvåg hemma så jag har bla fått springa över till grannen för att låna (som jag för övrigt aldrig har sagt mer än hej till) och även till farmor, och när man väl har fått tag på vågen är själva vägandet ett mission impossible i sig, antingen kan man inte se viktresultatet för att väskan skymmer siffrorna, eller så kommer inte hela vikten med för att väskan är fel placerad. Men det kommer jag aldrig att behöva bekymra mig om mer, för nu har jag en baggagevåg! (Och nej, det köpet platsade inte heller i kategorin livsnödvändigt köp).

Men nu till köpen som faktiskt var livsnödvändiga; vi tog gratisbussen till Ikea och köpte: påslakan (det påslakan jag sovit i förut och som nu ligger i soporna var äldre än jag själv är, hade färgerna grönt och brunt och såg ut som om en tallskog spytt och sen fått diarré ovanpå spyan) Små handukar (för grisen har TAGIT min men erkände inte när jag frågade) en en nätkorg med hyllor - en sån som man hittar på barnavdelningen och det bästa av allt, en liten bokhylla för 75 spänn. Förut hade vi alla våra ägodelar i pappkartonger, vårt rum såg ut som ett litet förråd och ett gömställe för illegala flyktingar. Nu är det mysigt charmigt och hemtrevligt och jag maffigt nöjd. 

Nu, de nya girlsen som flyttat in, supertrevliga och babbliga slovenska tjejer som är här i 5 månader för att praktisera på biologilabb. Pratar flytande engelska, diskar och städar köket efter sig och håller med om att grisen är grisig. Jag gillar dem skarpt.

Nu ska jag sova i mina nya blommiga sängkläder. :) 


From the OS to the LO

Tillbaka i Oslo nu och det känns som om det var väldigt länge sen vi satte oss på tåget mot Östersund. Samtidigt känns det som om vi inte har varit borta alls. 2 veckor sedan jag var inloggad här, och min trogna läsarkrets på 10 pers har förstås väntat med spänning på en uppdatering :)

1. Jag var hemma i 5 dagar och kosade mig med familj och vänner och hundar.
2. Jag blev kidnappad av ordningsvakter med seriösa issues.
3. Jag solade och badade på Mallorca och åt och åt och åt.

Imorgon ska vi gå på stan och köpa sängkläder, för de vi sover i nu är äckliga.

För ett och annat år sedan så dubbades föresten en viss lägenhet till The Mansion. Jag kontrar nu med att dubba min egen bostad här på jorden till THE SHED. För vi bor ärligt talat i ett litet förråd/skjul. Men på ett mysigt vis.

Det har även flyttat in två nya tjejer i lägenheten, göteborskorna har åkt hem. Vi har inte träffat dem ännu, men av matvarorna i köket, den rena disken i diskstället att döma så är de inte lika blåsta som vissa andra i lägenheten. Så det ska bli spännande att se vad det är för ena, och om de kommer att hamna på min mentala hatlista eller inte.