Sista helgen i januari.

Har precis bytt blad på min almanacka från länsförsäkringar som mamma skickade innan jul. Februari imorgon och jag måste säga att 2010s första månad har varit riktigt nice. Trevlig och ganska lugn. Visserligen lite panikkänslor på jobbet, men det är nåt man får ta, och what doesn't kill you makes you stronger, visst?

Den här helgen är Anja i Norge så det var lite ensamt i början, hade fredagsmys med film på fredan, städade lägenheten på morgonen, tog en promenad till Brick Lane igår och köpte en bok för £1 av en tandlös man. Synd bara att det är tredje boken i serien och jag bara har läst den första boken, så jag måste vänta tills jag hittar andra boken.

Igår kväll kom Steffi och hennes syster från Tyskland, tyckte att det var väldigt roligt att de köpte billiga ryan air biljetter, kom hit klockan 20.30 och flög hem igen vid 7-tiden på morgonen. De fick alltså inte ens se hur engelskt dagsljus ser ut. Och inte heller fick de se Londons nattliv utan Bethan Greens, vilket inte är allt för mycket att hurra för. Men vi hade en jättemysig kväll, gick till West 9 (min och Anjas hörnbutik med väldigt snälla araber som jobbar där. Jag är deras Milk Girl, för jag handlar nästan bara mjölk där (billigast där) och Anja är deras Icecream Girl, för hon handlar nästan bara glass där :P ) och köpte lite mat, gick hem till mig och hängde i köket och åt och drack bacardi breezers. Sen bar det av neråt Brick Lane och in på en liten bar där, mkt trevligt, och jag drack Mai Thai och Mojito för första gången i mitt liv :)

Vaknade klockan halv ett idag efter en natt med konstiga drömmar och chillade i pyjamas ett tag tills jag tog mig i kragen och stack iväg till Victoria park för att jogga (ja Anja, du läste rätt, jag JOGGADE! på eget initativ, på egen fri vilja) Eller ja, så otroligt är det väl inte, det händer ibland att jag får för mig att snöra på mig joggingskorna, men vad faktiskt är helt otroligt är att jag sprang HELA vägen. Ett helt varv runt parken och jag gick inte en enda meter, tror aldrig att det har hänt förut, jag slutar alltid springa så fort jag lessnar eller känner lite håll på gång, men inte idag och jag är jättestolt :)

Hade förberett mig på en trist chillkväll men så smsade Lovisa och ville hitta på nåt, så jag tror att det lutar mot att gå på bio, men vi har inte riktigt bestämt oss än, jag är lite inne på att gå på teater, men det är så svårt att hitta något billigt som går på en söndag.

trevlig söndag gott folk :)


Happy friday.

Det är verkligen ingen bra vecka för mig tvättmässigt. Först blir alla mina vita kläder rosa, och idag råkade jag slänga in mitt passerkort från jobbet i tvättmaskinen. Kastade alltså inte in kortet rent bokstavligt utan byxorna vars ficka det låg i. Så nu är frågan om det fortfarande fungar. Jag hoppas det, för jag har ju redan råkat tappa jobbtelefonen i toalettstolen så att den gick sönder, och att sen en månad senare gå till chefen och säga att jag tvättade passerkortet skulle nog ge mig en stämpel som en aning klantig. Men det förtjänar jag antar jag.

I alla fall så rann den här veckan verkligen iväg mellan fingrarna på mig. Har ingen aning om vart den tog vägen. Helg IGEN. Men det gillar vi, och den här helgen blir det åter ett besök från Tyskland, har lovat att jag ska träffa dem på busshållplatsen, fast jag vet inte när de kommer än, vet inte hur länge de stannar och jag vet inte vad deras planer för helgen är. Intressant att se hur de har tänkt sig, speciellt när de inte ens har talat om när de kommer...

Nu är klockan tjugo i ett och jag klev upp klockan halv sex imorse, ska nog sova nu. Trevlig helg.

Ja just det, stod i köket och fixade middag när mr brasilianare gick förbi klädd i inget mer än en handduk virad runt höfterna, inte riktigt okej, tappade matlusten ju.


fejjan

Jag blir tokig. Facebook har fått spunk, kan varken svara på statuskommentarer eller wall-inlägg. Jag blir tokig.

tuesday yes.

Kom nyss hem från jobbet och tappade nästan hakan när jag såg vem som befann sig i lägenheten. Tjeckiskan, the ex-girlfriend. Tydligen har hon lite mer prylar att hämta. Undrar om det är ett medvetet val av henne att hon kommer när brasilianarn inte är hemma...

Idag hade jag en riktigt bra dag på jobbet, inte alls särskilt mycket ångest och "jag är sämst"-tankar. Coolt.
Och ikväll ska jag och Anja titta på Blair Witch project, läbbigt värre...

måndag över, 4 days to go.

Sen är det ju lite skumt att jag hade fler läsare när jag satt hemma i Jämtland och ugglade än vad jag har nu när jag bor i Englands huvudstad. Skumt.

Sen tycker jag att den lilla skara som faktiskt läser bloggen är ganska dåliga på att kommentera, det är ju inte roligt att skriva när det känns som om ingen läser, då kan jag ju lika gärna skriva allt på ett word dokument istället för att ha blogg. Eller bara säga allt högt för mig själv.

pink.

Igår gjorde jag det ultimata rookie misstaget när jag tvättade. Jag slängde in en röd handuk med vit tvätt. Till mitt försvar trodde jag att jag hade tvättat handduken tillräckligt många gånger för att det inte skulle vara någon fara. Jag hade fel. Som tur var så var det inget viktigt som blev missfärgat, ett par trosor och små handdukar. Där emot blev jag ledsen när min fina pyjamas t-shirt från walmart blev rosa. Inte kul.

Som vanligt flög arbetsdan förbi, som vanligt hade jag miljoner saker att göra, som vanligt sprang jag omkring som en yr höna hela dagen för att försöka hinna med allt och inte glömma bort något, vara för långsam eller göra fel. Har börjat på fjärde veckan i restaurangköket nu, och det känns inte som att det blir bättre, känner verkligen hur det bränner ut mig och tär på mig. Hade inte klarat mig utan min cykel, min cykeltur hem från jobbet är bästa stunden på min dag. Då åker musiken igång och jag cyklar hem och lämnar dagen bakom mig, då är jag klar, dagen är över och jag behöver inte tänka på allt som måste göras förän dagen efter. Underbart.

Just nu håller någon på att borra i väggen i lägenheten intill, hoppas att de inte tänker hålla på länge för då kommer inte jag att kunna sova... :/

I live in a place called Bethnal Green.


vecka tre.

Det har varit en ganska tuff vecka. Mycket stress och ångest på jobbet. Förkylning och trötthet. Och så en felsökande area director på besök igår. Han var där hela dan och gick omkring med en digital kamera och tittade igenom hela stället. Och jag fick en tillsägelse på grund av en mjuk vindruva som fanns i en av mina fruktsallader. Ångest.

Så just nu njuter jag av min härliga helg. Filmkväll med Anja igår. Besök till Redhill/Reigate där Josse bor idag, och en tur upp till Hackney med Anja ikväll för filmkväll med Hackney brudarna. Har hunnit med mkt och det är ju bara lördag. Imorgon blir det joggingtur med Anja och bara vara.

gotta love facebook.

Haha. Jag fick nyss ett meddelande på facebook. Av min flatmate. Herr Brasilianare. Han gav mig sina kontouppgifter efersom det är honom vi ska betala hyran till nu och inte hans f.d flickvän.
Det roliga är att vi sitter vägg i vägg. Han hade kunnat resa på arslet, skrivit ner sitt kontonr på en lapp och knackat på min dörr och gett den till mig. Men nej. Han skriver till mig på facebook istället. Fnissigt.

Nu ska jag åka hem till Josse i Redhill. :)

Måste gå och köpa mjölk snart...

Just nu håller den tjeckiska flatmaten på att flytta ut, för ett tag sen var det lite bråk på gång och hennes skrik ekade i hela lägenheten, men de verkar har lugnat ner sig nu.

En sammanfattning av min och Andreas helg: Sightseeing, musikal, fest med gratis drinkar och en kamp mot klockan när hon skulle hem igen, hon missade nästan sin flygbuss för hon for hem direkt från festandet :P

Hade en bra dag på jobbet idag, hade koll på läget hela dan, go Mairon!

Har dessutom fått min ledighetsansökan godkänd, 17-19 feb, hurray :)


Ben.


Andrea kom och hälsade på hela vägen från Tyskland. Det tyckte jag om. :)


Helg. Mairon behöver HELG.

Idag var en sån där dag när ingenting gick bra. Klev upp, öppnade ytterdörren och såg att det duggregnade, stack iväg på min cykel och hamnade mitt i ösregnet. Inte. Kul. 50 meter från jobbet börjar bakdäcket att bumpa. Punka. Underbart.

Halv åtta börjar jobbdagen. Miljoner saker att göra, stress, stress, stress. Och jag jagar upp mig och glömmer och gör fel, vilket gör mig ännu mer stressad. Och jag glömmer och gör ännu mer fel. Ond cirkel. Jag har egentligen 30 minuters lunch. Men jag hade inte tid att sitta ner och göra ingenting så länge, så jag åt min mat på 10 minuter och fortsatte att jobba sen. Och det blir inte bättre av att huvudkocken hela tiden finns där och tillrättavisar mig. Det är absolut inget fel på henne, men hennes brittiska accent får henne att låta så ogillane och dissande att jag nästan är rädd för henne. Vill ju att hon ska tycka att jag gör ett bra jobb, men just nu känns det inte som att hon gör det, för jag tycker inte själv att jag gör ett bra jobb. Jag är för långsam, för vimsig, för slarvig, för DUM. Jag hinner inte och jag orkar inte.

Och sen. Sen händer något. Jag sätter mig på cykeln, sätter igång ipoden på högsta volym, flyger genom London och allt försvinner. Sen kommer jag hem och glömmer att dagen varit piss, och dagen efter vaknar jag på morgonen och tycker att det känns helt okej att komma till jobbet. Sen blir klockan halv åtta och allt går utför.

Men imorgon. Imorgon är jag ledig! Imorgon kommer en medlem från min tysktalande au pair-maffia, så helgen ska ägnas åt sightseeing i London, pubande och skvallrande och cathing up-ande. Underbart.

As if your life needed something special which you don't have.

Det är ganska intressant att se hur engelsmännen har reagerat på snön här. Några minusgrader och några centimeter snö. Tåg slutar gå. Flygplan ställs in. Skolor stängs. Folk stannar hemma från jobbet. Mataffärernas lager töms när människor bunkrar upp inför det arktiska klimatet.

Töntar! Prova minus 30 och en halvmeter snö, sen kan ni gnälla.

Har haft en väldigt lugn och trist helg, skulle ha gått ut med ett gäng tjejer igår men det ställdes in pga....snön. Suck!Venice beach- L.A - sommar 2009.


Imorgon är det fredag :)

Sitter och lyssnar på kvällspasset på p3s kvällsradio. De pratar om andvaginor.
Snart ska jag och Anja ge oss ut i januarikvällen och gå på pub och träffa Josse, trevligt! :)


hej mitt vinterland.

Idag har det snöat hela dagen, det var på tal om att de skulle stänga byggnaden där jag jobbar tidigare på grund av vädret. Men det gjorde de tyvärr inte. Och jag och mina arbetskamrater har hela tiden tittat ut genom fönstret och filosoferat i hur mycket snö det kommer att vara imorgon. Snöar det tillräckligt mycket kommer kollektivtrafiken att dö, och då slipper man jobba :D Men tyvärr var det inte så mycket snö som fastnade på backen.

Ikväll ska jag och Anja gå och se Avatar, spännande, fast tyvärr vet jag redan hur den slutar, lyssnade på p3 på webradion igår och de disskuterade filmen, och så bara så där berättade dem hur den slutade, inte okej!
Jag är starkt emot spoilers. Men det ska nog gå bra ändå.

tjoflöjt.

one for you, two for me, one for you, three for me :)

Jag är kär. I maltesers. Guds gåva till Mairon. Paradiset i en liten ätbar boll.

Choklad. Ett vardagsinslag för många, något avlägset och exotiskt för mig. 99,99% av all choklad har nämligen den lilla, finstilta texten KAN INNEHÅLLA SPÅR AV NÖTTER, eller som här i England och i USA; may contain traces of nuts. Vilket i mitt fall betyder: nice try, men du får inte smaka, get over it!

MEN, så finns det den där lilla yttepyttiga 0,01%, den som inte har den finstilta texten. (Sen om anledningen till att de inte har det är för att de är för giriga på pengar till att vilja bli av med de allergiska köparna, det kan man ju disskutera) Det är lika förvånande och ibland även chokerande att hitta en choklad som jag kan äta, en liten skatt. Och eftersom jag inte äter choklad så ofta så är det riktigt jävla underbart gott.

Så alltså. Maltesers. O-h m-y f-u-c-k-i-n-g g-o-d. Det är gott. Väldigt gott.


Jag äter ett äpple.

Till Linnea som undrade varför flatmatsen stängde av värmen i mitt rum; de fick nys om att jag skulle hälsa på min jobbarkompis i ett par dagar och ville spara pengar på att ha ett element mindre igång. Så de gick in på mitt rum (vilket det är dödsstraff på) och stängde av det. Det tog tre dagar innan jag insåg att det inte var kallt i allas rum utan BARA på mitt...

Jobbdag nr 2 avklarad, imorgon är det banne mig onsdag och halva veckan har gått. Shit pommes. Och nästa vecka kommer en av en medlem i tysktalande-au-pair-maffian och hälsar på!! Ska bli skitkul :)

Och jobbet går jättebra, idag och igår har jag varit i köket, var lite nervös först men det går jättebra, 1000 saker att göra och enda gången jag inte håller på med något är under min halvtimmes rast, sen är det fullt ös i 8 timmar, skitkul och tiden går fort som bara den.

Imorgon ska det tydligen snöa hela dan, vet inte om jag borde dissa cykeln och ta tunnelbanan...

Måndag 4 januari 2010.

Nu vet jag varför det har varit så kallt i mitt rum de senaste dagarna. När jag var och hälsade på min jobbarkompis i Gipsy hill smet flatmatsen in på mitt rum och stängde av mitt element. Tack.

Första jobbdagen år 2010 gick fort. Hade saker att göra hela dagen och saker att memorera. Fick vara nere i köket idag och lära mig hur det går till i matsalen. Både roligt och utmattande, blev trött i kroppen och i huvudet. Men mycket hellre det än att rulla tummarna som jag gjorde hela veckan innan jul, fanns ingenting att göra på jobbet då, förutom att räkna minuter.

Det var nog allt, ja.

år 2009, the list.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ehm...ja, både lagliga och olagliga saker ;) Gick på strip club till exempel, åt sushi, spelade på casino, osv, osv, osv.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, men en av dem kommer att bli i augusti :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov nej

5. Vilka länder besökte du?
USA, England

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Hm...vet inte, är ganska nöjd med år 2009, faktiskt.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
1 april, tatuderade mig. 16 juni, lämnade Arizona. 16 juli, kom hem till Sverige. 6 november, fyllde TJUGO. 11 November flyttade till London. Finns säkert en massa andra datum, kusinens födelse tex, men jag minns inte exakta datumet :S

8. Vad var din största framgång 2009?
Jag slutförde mitt år som au pair, inte för att det var svårt, men ändå, jag var hemifrån ett helt år. Jag hittade jobb på mindre än en vecka, både hemma i jämtland men också i stora London.

9. Största misstaget?
Allt jag inte gjorde.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En helvetets tandvärk skapad av djävulen själv, värk enda in i själens botten.

11. Bästa köpet?
Härmar Anja och säger min cykel, men också biljetten till London.


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor och saker till/på resor

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Vet inte, blev glad för många saker...vet inte.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Britney spears - Womanizer, Kelly Clarkson - my life would suck without you,

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare skulle jag tro

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Hmmm....vet inte vad mer jag kan ha klämt in, arizona första halvan på året, väldigt händelserikt, hemma 4 månader och London 2 månader, tycker att jag hann med ganska mycket :)

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat och haft ångest.

18. Hur tillbringade du julen?
I London med flatmate Anja, mysigt, men med saknad av en riktig hemma-jul.

19. Blev du kär i år?
Klarade av den biten redan 2008.

20. Favoritprogram på TV?
Sista veckorna har det varit Brothers and sisters, annars har jag knappt tittat på tv alls det här året, något man inte skulle ha trott för ca 2 år sen, när jag följde minst 8 serier slaviskt. Oh, just det, true blood, väldigt bra serie, väldigt bra.

21. Bästa boken du läste i år?
Blonde av Carol Joyce Oates.

22. Största musikaliska upptäckten?
Härmar Anja igen och säger: GA-GA OH LA LAAA

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
money, money, money


25. Något du önskade dig men inte fick?
"1001 böcker du måste läsa innan du dör"

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hade kalas, och blev sjungen för av främlingar på krogen :P

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Njae, jo, det finns det säkert, men jag är som sagt väldigt nöjd med mitt år.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Första halvan: flip flop, korta short, linnen, t-shirtar, andra halvan: älska koftor :)

29. Vad fick dig att må bra?
All bran och mjölk, att komma hem igen efter ett helt år borta, att sen åka iväg igen efter 4 månader hemma, vänner, familj, hundar.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Han som spelar Jacob i New moon, mums!

31. Vem saknade du?
Familj, hundar och släkt och vänner, när jag var i USA, amerikansk familj och tyska/österrikiska/amerikanska vänner när jag kom hem till sverige, hela högen när jag flyttade till London.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Gänget på suntreak-resan, turné genom USA, awesome!

Så ja, det var lite om år 2009, ett lite hackigt år kan man säga, Januari till juli i USA med alla galenskaper där, resor hit och dit, kärlekstrassel och annat grejs, och sen plötsligt slängas in i en helt annan värld i lilla jämtland. Bli vårdbiträde och bo hemma hos mamma och pappa i 4 månader och jobba häcken av sig och drömma sig bort. London i november och nu är man här, och jag klarade det, jag kom hit utan jobb med 20 000 spänn på kontot, och jag hittade jobb och skapar mig ett liv här. Och jag är faktiskt ganska stolt över mig själv. Jag är nöjd över 2009, det har varit ett sjuhelsikes år och om 2010 blir hälften så bra så har jag inte mycket att klaga över.

Planerna inför det här året är dessa:

*Åka tillbaka "hem" till Arizona och hälsa på världens bästa värdfamilj
*Flytta från London
*Flytta till Norge

Och längre än så har jag inte kommit i planeringen, får se vad som händer :)


Saturday sunshine.

Fick ett ryck idag och stack ut och sprang i Victoria park. Eller, jag sprang en liten stund och gick en lång stund och sprang sen lite till. Men ändå. Fick lite motion och lite solsken. För ja, believe it or not, det var inte mulet ute idag. Värsta grejen ju.

Har spenderat resten av dagen med att uggla inne på mitt rum, har pendlat mellan datorn och boken jag läser, en väldigt lugn, skön och mysig dag med andra ord. I like it.

Har dessutom lagat mat idag (!!) Spagetti och wok grönsaker och klick ketchup, smaklig måltid. Blir flingor till efterrätt om en stund.

Sista lediga dagen imorgon och sen är det tillbaka till jobbet, men det ska bara bli roligt, tillbaka till vardagen och allt.

Fin header, visst? :)


happy fucking new year.

Är en aning sur just nu. Besöket hos min jobbarkompis var ingen riktig hit. Blev otroligt less på hennes bittra gnällande, hennes främlighetsfientilighet och rasism och att hon beter sig som en barnslig diva.

Nyårsafton 2009 vinner priset "värsta nyårsafton någonsin". Grattis.

Jobbarkompisen ville stanna hemma och inte gå ut, bråkade med sin pojkvän på telefon och skrek och grät, bredvid stod jag och kände mig väldigt akward. Vi gick ut tillslut och jobbarkompisens housemate som var sliskig stötte på mig. Usch. Åkte hem idag det första jag gjorde, ville inte vara kvar.

Kom hem och upptäckte att min och Anjas cyklar var borta, våra flatmates hade lånat dem utan att fråga. Inte okej. De är hemma igen nu och bad fnissande om ursäkt. Vad kan man säga förutom att  det inte gör något. Men jag tycker att det gör något. Det är min cykel god damn it.

Suck, ska gå till hörnbutiken och köpa mjölk, jippie.