Föresten så är det snart helg igen.

Done, over och färdig med att sälja till oförskämda, elaka och allmänt DUMMA människor. Imorgon ska jag ha produktupplärning till att sälja till folk som redan är kunder hos företaget, alltså kommer de att vara mkt trevligare och snällare, och jag kommer inte att känna mig som en rabiessmittad räv som folk tycker sig ha rätt att sparka på.
Föresten så är det helt sjukt att juni är över, jag gick och la mig på kvällen den första juni och vaknade upp idag, den sista, jeez säger jag bara.
-
Föresten så ångrar jag att jag tog bort alla mina inlägg från au pair tiden, någon bloggnisse som vet om det finns någon möjlighet att hämta tillbaka dem från internetets soptip?

I lördags.


Pride parad!


For menn som liker menn som liker fjell :)


Och vissa borde bara gå hem och stanna där jämt tycker jag.


Brills.


Flopflips.


Mairon - the admirable.

Vad ska man göra när det är midsommarafton och alla dissar? Här är man aspepp på fest och så är det ingen annan som vill, man blir nobbad för fotbolls-VM. Kul. Dessutom är det pissigt väder, det har både regnat och åskat idag. Så nu är jag sur och har fortfarande paltkoma efter pizzan jag tryckte i mig för två och en halv timme sen.
Så nu sitter jag här och roar mig med att googla mitt eget förnamn, och det är faktiskt roligare än det låter.

Visste ni till exempel att det finns 66 st Mairon i Sverige? Och jag är en av dem, om jag skulle bli överkörd av en spårvagn och dö så skulle det bara finnas 65 st kvar.

Visste ni att det finns ett engelskt transportföretag som heter Mairon Freight Management UK?

Visste ni att det finns en kanadensisk b-skådis som heter Mairon Bennett? Och det roligaste av allt, som jag fick reda på för flera år sen men som jag totalt glömt bort. Visste ni att Sauron, mr Evil från Lord of the ring, visste ni att han ursprungligen hette...gissa nu....ja....Mairon

"In some of Tolkien's notes, it is said that Sauron's original name was Mairon or "the admirable", "but this was altered after he was suborned by Melkor. But he continued to call himself Mairon the Admirable, or Tar-mairon "King Excellent", until after the downfall of Númenor"

Och för att göra det hela ännu bättre, så upptäckte jag att Sauron har en blogg! Ja, det är sant, någon ute i världen har gjort en blogg och låtsas vara Sauron!

"But, before I could share with Olórin my deeply held, well-reasoned, and carefully-worded thoughts on the matter, another Maia appeared. And you know that whole bit about “lowest moment of my life?” Yeah, well, up until this moment, it was my freakin’ birthday party. I didn’t know what “low” was.A voice spoke — a gentle, musical voice, more beautiful than any other amongst the Maiar. “Mairon,” it spoke, “my beloved Mairon, do not speak so harshly, nor let bitter feelings mar thy beautiful spirit.”Mairon? Nobody ever calls me Mairon. Not in billions of years. Not since the Timeless Halls. Not since her. Not since Melian." -
sauronsblog.com

Jag dööööööööööööör! Men jag måste erkänna att det är bra skrivet, riktigt spännande ju.Slutligen hittade jag en amerikansk hemsida med namn där mansnamnet Myron fanns, som utalas på samma sätt som jag själv utalar Mairon när jag är utomlands. Myron är ett grekiskt namn som betyder myrra. Coolt. Undrar föresten vad amerikanerna jag känner har för åsikter om mitt namn, mansnamn och allt...

Men den bästa Mairon av dem alla är väl ändå den här snyggingen?
(Och ja, det är sånt här jag pysslar med på självaste midsommarafton.)


torsdag imorgon.

Det var fan inte kul att kliva upp imorse, springturen hjälpte inte alls, kunde ändå inte sova igårkväll. Vaknade och ville inte göra annat än att dra täcket över huvudet, krypa ihop till en boll och stanna där hela dagen. Men så får man inte göra när man är en arbetande kvinna. Det gick trööööööööööögt att sitta på telefonen idag. Dagen gick långsamt, kunderna var otrevliga, oförskämda och elaka och jag fick inga salg. Men fruktkorgen kom idag och team-kamraterna gjorde dagen lite rolig i alla fall, men ändå, en jävligt seg onsdag. Imorgon kan jag åtminstone trösta mig med att det är torsdag och bara 2 dagar kvar till helg. Och bara 5 dagar kvar till nästa säljkampanj. Där måste det gå bättre, det bara måste det.
-
Angående att springa så brukar inte jag tycka om det, har aldrig fått något "runner's high" och måste tvinga mig ut, med bra kondition är det inte mördande jobbigt, men inte heller särskilt kul. Där emot var jag så frustrerad och less igår att det faktiskt var riktigt härligt att få "springa" ifrån allt tänkande och skit. Ska springa igen imorgon, då lär det inte vara lika härligt, för då kommer jag att ha träningsvärk.
Borde gå och lägga mig men jag orkar inte.

Hon har ett hus på sin tröja.

Om vi nu ska prata sömn (vilket ni säkert inte hade några planer på att göra, men jag kom inte på någon bättre inledning så nu blir det så att ni hänger på) så slocknar jag vanligtvis fortare än ett ljus på kvällarna. Har jag där emot någon mental ohyra som ligger och gnager i bakhuvudet kan jag ligga vaken i timmar och bara gotta ner mig i ångest och nervositet enda tills jag däckar av ren utmattning och istället börjar drömma om det jag legat och panikat över. Resultatet är att jag vaknar dagen efter och känner mig som roadkill. 
Och nu när mitt jobb går ut på att antingen faila stort eller köra on the way to awesome så ligger jag vaken snurrar knut på mig själv. I alla fall så kom jag på en sak igår kväll, att jag ska börja träna så att jag inte orkar ligga och fundera så mycket. 

Sagt och gjort, springskor inhandlades idag och systern och jag gav oss ut i den norska solen upp på vårt berg. Underbart och alldeles superskönt att få springa av sig lite. Så nu mår jag gott och ska fira mig själv med lite havregrynsgröt till middag. Yes siiiiiiir.   


You scream, Icecream.

Just nu skiner solen och det är 21 grader ute, men jag kommer inte att inse hur underbart det är förän det är höst och sommaren redan är över. Lite det som är själva grejen med att vara svensk, vi är som mullvadar som varje vår sticker ut trynet från våra hålor, och när solen väl slutat blända så är det redan över.

Helgen har varit ganska trevlig, i fredags var det tjohej med alla rikstv-team, då var det teamwork och lagarbete för hela slanten, och självklart skulle man skämma ut sig så där lagomt också. Rida rodeo-tjur, sumobrottas i tunga dräkter och boxas med enorma boxningshandskar. Men det var faktiskt riktigt roligt, kul att se högste chefen koppla loss och bjuda på sig själv lite. Jag kan ju säga så här när det gäller mig själv: Jag har material till att en dag bli en cow girl som boxas vid sidan av, någon sumobrottare blir jag nog däremot aldrig, fick ganska rejält med stryk, matchen han knappt börja förän jag stod utanför fyrkanten utan att ha insett var och när det gick fel. England-Algeriet matchen efteråt var inte lika underhållande, men efter ett par öl blir man road av det mesta, så det gick bra det med, sällskapet var åtminstone roligt. 

Veckans första jobbdag gick som smort, tryckte dit ett salg efter 20 minuters ringande, hell yeah, och ägnade eftermiddagen åt vidareutbildning inom sälj, ska göra ett skriftigt prov nästa vecka och efter det är jag utbildad säljkonsulent, den ni, klingar ganska skönt på tungan! Något som även ska tillläggas är att vi bara har 7 dagar kvar på den kampanj vi sitter på, efter det ska vi istället för att försöka stjäla andra tv-leverantörers kunder ringa till de vi redan har och pracka på dem mer prylar och kanaler, och det kommer att var mkt lättare. Money, money, money.


spårvagnen går utanför fönstret.

Ordning och reda, löning på...tisdag. Japp, japp, första lönen befinner sig nu på kontot, pengar som inte kommer att gå till resekassan utan som kommer att läggas på att göra sommaren extra somrig.
Förutom det så har dagen varit ganska kass, jag har hamnat i en svacka och av någon anledning kan jag inte sälja, vilket gör att jag känner mig värdelös, vilket gör att jag inte säljer, vilket gör att jag känner mig värdelös, ja, ni hajar grejen. För att muntra upp mig själv och för att fira löningen köpte jag ingredienser till kladdkaka och dagen blev genast lite bättre. Bara datorn slutar att fucka upp sig så ska jag dessutom boka tågbiljetter till hemresan i juli.
-
På tal om biljetter så har jag bestämt mig för att göra en sväng bort till Arizona i oktober, längtar, längtar, längtar.

Dancer in the dark.

Har varit en ganska tung vecka faktiskt, nackdelen med att vara telefonförsäljare är att humöret åker bergodalbana, ena dagen går det bra och man får bra samtal och allt flyter på. Andra dagen är folk bara otrevliga och man får inga sälj och helt plötsligt känner man sig värdelös och oduglig. Som tur är blev avslutet på veckan någorlunda uppåt, fick lite coaching av lagkaptenen och uppmuntran och beröm så jag är ändå ganska pepp till att jobba på måndag.

Idag är det grått och regnigt, perfek dåligt-väder-dag, jag och syster gick bort till stan för lite shopping och mcdonalds-glass så det har varit en ganska trevlig dag hittills. Sitter och klickar runt på datorn nu och systern befinner sig nere i källarn (fd sovrum till Somaliern och numera vårt vardagsrum.) och ser på fotbolls-VM, Riktigt mysigt där nere nu när vi har fixat så att tvn fungerar. Dock måste vi göra något åt högarna med myrgift, för det känns inte riktigt okej. 
By the way så finns det en säng där nere, så om någon vill komma och hälsa på så finns det en gästsäng som väntar ;)

Föresten såg grät jag som jag aldrig gråtit förr när vi såg Dancer in the dark igår, en av de bättre filmer jag någonsin sett.

och en annan grej också, har jag sagt att jag har blivit utkastad av mitt fosterland? Jag är inte längre skriven i Sverige och jag blir hela tiden trakasserad med brev som vill riktigt gnida in det i fejset på mig, inte okej.

Trevligt och så.

Åtta dagar kvar till första månadslönen sen i mars. Sparkontot börjar gapa lite tomt nu så pengarna kommer väl till pass. Lite jobbigt när man ska ta ut pengar från svenska kontot och tänker att norska kronor är samma sak som svenska, för det är det ju inte. Och genast försvinner en massa pengar som man inte varit beredd på.

Har i alla fall börjat med att jobba över 1,5 timme varje dag, både för pengarnas skull och de extra timmarna, nu får jag in lite extra slantar och kan utan problem ta ledigt 2 veckor i slutet av juli/början av augusti.

Annars så rullar tiden på, trivs extremt bra på jobbet, säljer bra och känner mig allmänt ganska nöjd med saker och ting.

Föresten så kör glassbilen förbi vårt fönster varje måndag. Istället för Hemglass så är det Hjem-is som gäller. Och istället för "Nu lurar vi barn-melodin" så låter det som om det är jultomten som svischar förbi med en bjällra i högsta hugg. En dag, en dag ska vi göra precis som våra grannar på pizzerian, en dag ska vi springa ut när bjällran klämtar och köpa oss en påse med trollerimix. En dag ska vi dessutom gå ner till grannarna på pizzerian och köpa oss en pizza. En dag, en dag när vi har pengar till övers.


The life of a saver.

Mairons fattigmans tips
När du köper en Sunday med kolasås på mcdonalds, passa då på att sno åt dig en näve med salt-påsar och en näve med peppar-påsar.  Ett tips: Se upp för att bli upptäckt av personalen, gissar att det blir lite pinsamt och jobbigt.

sommarglad.

Idag har jag och syster promenerat runt i stan på jakt efter gratisgrejer, kaffe, karameller och body balm från Body shop hittade vi, inte lika bra fångst som förra veckan, då hittade vi gratis Oreo cookies. Diggar att bo i en stad där de delar ut gratisgrejer varje lördag. En gång fick vi gratis chips påse.
-
Har kommit in i ett flyt nu och tiden rinner iväg som vatten mellan fingrarna. Har varit telefonförsäljare i över en månad nu och trivs ypperligt, har dessutom börjat sälja nu och har ett tillräckligt högt medel för att det ska löna sig att jobba där. Så jag är nöjd. Dessutom är det juni nu, det är varmt och solen skiner. Livet är allt bra trevligt ändå.