Grattis alla mamas.

Min fredag började inte så bra. Upptäckte att någon hade stulit min handduk inne i badrummet, när jag skulle torka händerna så fanns den inte där längre, min lilla magic towel med tulpaner på som jag fick av syster i födelsedagspresent. Borta. Någon jävel har alltså snott den. Börjar bli lite less på det här nu. För ett par dagar sen upptäckte vi dessutom att någon har nallat av vårt tvättmedel, och inte så lite heller, förpackningen är nästan tom.
I alla fall så fortsatte dagen som den började, sålde ingenting i fredags, så när jag lämnade jobbet var jag skitsur.
Helgen snart över, glass i solsken med utsikt mot hamnen, promenad upp till vårt berg, lyxmåltid med avocado och ugnsstekt potatis och ingen som helst beblandning med allt vad eurovision heter. Sucess!Mairon tipsar

Fattigmansmüsli

Ta två äpplen när de bjuder på jobbet och ta med det ena hem.
Dela upp det i två delar och ge halva till systern.
Skär upp äppelhalvan i bitar, lägg i en skål och tillsätt müsli.
Häll i lite vatten istället för mjölk.
På 2 minuter har du ett billigt och inte särskilt gott kvällsmål. Smaklig måltid.

En märklig dag.

Själva grejen med telefonsälj är ju att man ska störa folk, ringa när det är som mest irriterande, när man precis har satt sig och ska äta, mitt i Desperate Housewives, eller om man jobbar dag, mitt i jobbet. Det är alltså inte meningen att folk ska vilja prata med en, folk SKA fråga vad fan man vill, vara oförskämda och sura och sen ska man som säljare övertyga och övertala dem till att köpa något de egentligen inte behöver. Men idag. Idag råkade jag ut för något lika ovanligt som att se enhörning i skogen när man är ute med hundarna. (Det väntar jag föresten fortfarande på att det ska hända).

Där satt jag i godan ro och ringde runt till folk, en snubbe svarar i telefon och jag kör mitt vanliga race, Mairon, från rikstv, har du kabel eller parabol? Parabol var svaret. Vilket kanalpaket frågade jag. Det allra största sa han, och tillade att det var alldeles för dyrt och att han hade på tok för många kanaler. Men, ska du inte byta till rikstv då? frågade jag. Vad kostar det då, frågade han. 2400 för ett år sa jag. Okej sa han. Och jag fick sälj. Sånt händer inte. Men idag så gjorde det. Verkligen väldigt konstigt.
-
En annan konstig grej var att vi fick frukt idag, det fick vi igår också och de brukar inte ge det två dagar i rad. Verkligen konstigt. Borde kanske ha gett mig ut på promenad i skogen idag, hade bergis fått syn på en enhörning.

Ledig måndag.

Tredje veckan i rad med långhelg, norskarna gör fan inget annat än att vara lediga. Idag är det iaf annandag pingst.
Solig och varm helg, systern och jag har vandrat runt i stan och på vårt promenad-berg och haft det riktigt mysigt.
Imorgon är det back to business, sa jag att jag gjorde riktigt bra ifrån mig i fredags, 3 sälj, inte illa pinkat, fortsätter det så kan jag ju faktiskt jobba kvar där. Och det vill jag, för jag trivs.
-
Kollade in nya au pairens nya bildmapp på fejjan för en stund sen. Fick en liten smäll av konstiga och oförklarliga känslor, avundsjuka blandat med saknad och en himla massa flash backs. Bilder på ny au pair med MINA värdbarn, bilder på festande på MIN bakgård, i MIN pool, i MITT vardagsrum, men med främmande ansikten. Det är så oförskämt, att få det slängt i ansiktet att ett år som för mig är personligt och unikt inte är det. Suck.
-
Det är sommar nu i alla fall, var ett tag sen sist, och det känns ganska trevligt.

Mina kärlekar.
Saknar mina små pippilotter.

det har varit soligt och varmt idag, sommaren finns.

Hej, mitt namn är Mairon och jag ringer från rikstv. Klockan är tio i fyra och jag har suttit här sen nio. Du är den etthundraåttiotredje personen jag ringer och om inte du köper en tv-prenumeration av mig så kommer inte jag att få någon provision idag, så snälla herr norsk, KÖP rikstv, snälla.
Det gick inte så bra idag. Inget sälj. Men fruktlådan kom idag. Alltid lika spännande när klockan blir halv tre, om den ska komma eller inte. Den kommer nämligen inte på bestämda dagar, håller spänningen vid liv på kontoret och jag blir alltid lika lycklig när jag inser att fruktlådan står där, eftersom man har ögonen på skärmen så ser man aldrig när lådan ställs där, men rätt var det är, plötsligt så händer det, och lådan står plötsligt några meter bort och man kan springa dit och hämta sig en banan och några vindruvor.


Skog, jag kommer hem till yran, blir hemma ett par dagar och sen blir det Mallis med familjen, päronens 50-års dag ska firas med en vecka på stranden :)

That's what she said.

Maj är verkligen helgdagarnas månad, på måndag är det tydligen annandag pingst, vilket innebär att det blir den tredje 4-dagars veckan i rad, kul för mig men inte lika kul för mitt lönespec...
Blev ett napp på jobbet idag föresten, men målet/kravet är ju 2, så inte riktigt helt success, men men, vi kör på imorgon igen och då jävlar. På tal om jobbet har jag fått början till en arbetsskada, sitter ju med benen i kors hela dagarna och nu har min höft blivit alldeles sned eller nåt, det gör ont i alla fall, så imorgon är det jag som ska sitta korrekt med rak rygg och fötterna i golvet. Annars går det inte.
Norskarna går all in.

Weekend.

Inget napp på jobbet i fredags, nya tag nästa vecka. Syster och jag har tillbringat helgen åt att googla oss ut i världen så motivationen ligger på topp. Nästa då jävlar ska det säljas så att det ryker. Sell or die trying.
Långhelg med 17 maj imorgon, utgång ikväll, hela Norge ska tydligen parta loss. Och någonstans där i finns vi.

Jesuflygare, amen!

Igår var en riktigt bra dag på jobbet, eller en riktigt dålig, beror på hur man ser det. Ser man det från den ljusa sidan så har jag förbättrat mitt säljande rejält och fick 3 sälj igår. Ser man det från den mörka sidan så blev jag av med två av dem för att den ena idioten istället för att skicka sms JA för att fullborda köpet skickade sms Jag har ändrat mig, förlåt. Den andra idioten har inte betalat sina räkningar så han FICK INTE köpa. Så som sagt, antingen kan man vara pissed off och sur över den provision jag blev av med, eller så kan man klappa sig själv på axeln och säga, fan, jag börjar ju bli bra på det här, och jag tycker att det är kul. Jag väljer nummer 2 :)

Skog, BRA idé med att lägga bacon i allt, MEN, systern min är ju veggo och vi lagar mat tillsammans, så jag tror inte att hon skulle uppskatta om jag la Nasse i maten ;) Dessutom har ju Somaliern i källarn flyttat nu, så det är lugnt.
Idag blir det pyjamas hela dan och Lost från morgon till kväll. We like it.

CSI Oslo

Igår var minst sagt en intressant dag, vi tar det i kronologisk ordning och sparar det saftigaste till sist.

Gjorde mitt första sälj på jobbet, GO MAIRON, hell yeah och in your face suckers! Sista samtalet för dagen, ett bra sätt att avsluta på. (idag blev det dock inget, men det gör inte så mkt, huvudsaken är att jag vet att jag kan nu.)


Innan jag går på inläggets höjdpunkt tänker jag göra en liten tillbakablick och ta er med till i söndags:
Det är så att vi har myror i köket, detta problem har vi löst med att köpa myrgift. I söndags kom jag in i köket där Somaliern i källarn höll på att pudra köksbordet allddeles vit med myrgift, "they won't die!" sa han irriterat, och jag förklarade att de inte dör direkt utan att de bär med sig giftet till boet där de dödar drottningen och sen är det slut på myrandet. Senare när vi 4 svenska tjejer (dvs jag, syster och göteborgskorna på andra sidan hallen) stod och lagade mat såg vi att Somaliern tagit bort myrgiftet från köksbordet. Vi insåg också att han använt MIN fina kökshandduk till det. Inte bra idé att torka disk med gift. Nej. Så det var bara att kasta in handduken i tvättmaskinen med lite annan tvätt. Och vem slår inte till igen om inte Somaliern i källarn. När jag skulle gå och hämta tvätten och hänga upp den hittade jag den ovanpå tvättmaskinen, han hade alltså avbrutit min tvättning och lagt in sina egna saker och lämnat min halvtvättade tvätt till att söla runt. Flashbacks från London där en viss Brasilianare hade samma vana. Jag blev ARG, avbröt hans tvätt, la tillbaka min och ropade på honom att komma upp från sin källare, sa åt honom att vänta på sin tur och att låta bli att ta ut min tvätt. Sa åt honom att komma och knacka på min dörr så gör jag det själv, vill inte att han ska tafsa på mina trosor och behåar.

Nu till höjdpunkten, den absoluta droppen som inträffade igårkväll:
Jag och systern hade lagat lunch till idag, två portioner bulgur som vi lagt i lunchlådor. I min hade jag hällt i lite kikärtor och tomatsås, systern skulle laga till sin sås idag. Vi lämnade vår mat framme på köksbänken så att det skulle få svalna innan vi skulle ställa in det i kylen, sen gick vi in på vårt rum och såg ett avsnitt av Lost. Och sen. Sen gick jag in i köket och blev plötsligt en av de tre björnarna i Sagan om Gullock. Någon hade ätit min mat.
Min lunchlåda var nästan helt TOM. Blev så paff att jag inte visste om jag borde skratta eller gråta. Vem fan äter upp någon annans mat? Och vem fan är så dum att den inte fattar att man utan tvekan åker fast?

Bland de misstänkta fanns:
Syster: som varit tillsammans med mig under de 40 minuter då brottet begåtts. Göteborgskorna: också de garanterat oskyldiga. Norska killen i rummet bredvid: Inte hemma. Norska datorläraren på 30+: Inte särskilt troligt, han har dessutom ett eget kylskåp inne på sitt rum och kommer sällan ut i köket. Norska tjejen: Inte heller misstänkt. Somaliern i källan: Tidigare kända brott: Tvättmaskinsstöld, skumt beteende, dvs, har försökt dyrka upp en låst sovrumsdörr (dock inte vår), har betett sig på ett vis som fick en av göteborgskorna att tro att han var hög, har låst in sig inne i badrummet i timmar i sträck.

Vem är den skyldige? Jag är ingen mästerdetektiv, men jag kan ändå med stor säkerhet säga att Somaliern i källarn ligger jävligt illa till. Detta höll resten av invånarna i kollektivet med om när vi hade Ö-råd om det.
För att göra en lång historia kort: Somaliern satt i köket i 2 timmar och pratade i telefon, trots att resten av kollektivet stod runt omkring honom och väntade på att han skulle lägga på så att vi kunde reda ut matförsvinnandet. Han försökte sen smita iväg men blev stoppad av mig som krävde att han skulle lägga på luren och komma med mig till köket. Jag beskyllde honom för att ha ätit upp min mat, han förnekade, jag trodde INTE på honom och sa att det han gjort inte var okej, att det inte var acceptabelt och att jag var PISSED OFF, när jag ändå var igång skällde jag ut honom för att han hade skor på sig i vårt nystädade kök, trots att vi satt som ny regel att vi inte ska ha skor inomhus. Sa dessutom åt honom att diska efter sig när han ätit.
Enligt syster lät jag som en Au pair som skällde ut ett värdbarn. Hell yeah I did, jag har ett års utbildning i att skälla ut någon på engelska, master degree I tell you! 

Tror inte att han vågar sig på det igen, och gör han det så då jävlar. 
Avslutar med frågan: Hur dum är han som inte insåg att mat som plötsligt försvinner inte försvinner obemärkt?

The End.   

Jag gillar Oslo skarpt.

Är lite orolig över hur vi ska överleva vintern, det är pisskallt inne i mitt rum just nu, borde egentligen ha vantar på mig, för jag fryser!

Har varit en intressant helg här i kollektivet, började i fredags när jag skulle göra något så oskyldigt som att ta ut soporna, en snubbe kom och frågade om skräpet i källarn tillhörde oss i lägenheten, nej sa jag och en av mina roommates, och talade om att det bor fler än oss i lägenheten och att det kan vara deras. Snubben frågade hur många som bor i lägenheten och vi sa att vi är sammanlagt 8. Detta blev han väldigt upprörd över och försvann snabbt. Själv tycker inte jag att det är en big deal eftersom vi är uppdelade på 6 rum. I alla fall så kom snubben tillbaka med sin polare, och detta är vad som hände: De knackade på dörren, öppnade den och stormade in i lägenheten. De kom alltså helt oinbjudna och oinsläppta in i vår bostad, inte riktigt helt okej. I alla fall så skällde de ut Somaliern i källarn för att han är just Somaliern I KÄLLARN, tydligen får man inte bo där nere på grund av brandsäkerheten. Snubbarna försvann i alla fall men de sa åt oss att kontakta ägaren till lägenheten eftersom vi inte får bo som vi gör. Trevlig fredagskväll med andra ord och vi blev lite smått nervösa. Vi ringde ägaren som genast kom dit med sina bröder och de skällde genast ut snubbarna som trängt sig på i vårt hem, och lovade att allt var okej. Där emot är det inte okej för Somaliern i källarn, för han får inte bo kvar, han måste vara väck om några veckor.
-
En bra grej är att bröderna såg hur fördjävligt det ser ut i köket och genast började kasta ut allt skräp, sen sa de åt oss att städa och sätta upp ett städschema, och om detta inte följs så ska vi ringa dem. Så nu är de två tv-apparaterna som stod i köket, den enorma pc-skärmen, de 2 bananlådorna och allt annats skräp borta, och vi har ett FINT och RENT kök där man kan laga mat utan att må lite smått illa. I love it!
-
Föresten så börjar min 1-tangent att bli lite trött, så jag får inte blir för excited när jag skriver, utropstecknen är nämligen lite tröga. Får ge ifrån mig små försiktiga woooo istället. :P

Sell or die trying

Halvvägs till helg nu, och två heldagar avklarade på mitt nya jobb. Igår fick jag spendera dagen med att sitta och lyssna på en av de andra säljarna, skulle ha provat själv också, men tekniken ville inte riktigt med sig. Så imorse blev det dags att kastas ut ur boet och prova vingarna. Och det var inte så läskigt, klart att första samtalen var lite stakande och osäkra, men det tog inte lång tid innan det inte kändes läskigt längre. Och Skog, jag säljer på svenska och gör mitt bästa med att förstå vad norskarna svarar, inte alltid lätt men ofta så är det inga problem :)

Så för att göra en kort summering av dagens skörd:
Antal gånger jag fick luren släng i örat: 1000000000000000000000000000000000000000000000000
Antal gånger jag faktiskt hade kunden på kroken men inte lyckades hela vägen: Tillräckligt många gånger för att jag ska känna mig nöjd :)
Antal gånger en kund nappade men failade för att han inte var kreditvärdig: EN (gång för mycket)
Antal sälj: ZERO...
MEN, det är faktiskt inte dåligt med tanke på att det var min första dag och hela teamet är ny inför den kampanj vi har börjat med, det var faktiskt bara 3 av 9 som fick något sålt på hela dagen, och med tanke på att mitt rekord är noll så har jag ju inte direkt något att jämföra med och vara besviken över, dessutom är jag inte sämre än de som jobbat där ett tag. OCH, det kan bara gå bättre imorgon ;)


pengar ska rulla in som de ska.

Först svar på te-fråga: Skog, nejdå, te är heligt, det snålar man inte med :)

Idag har jag varit på salgkurs och på så vis inlett min karriär som världens bästa telefonförsäljare! När jag är klar med den kursen kommer jag att äga den otroligt stiliga titeln som Junior salgkonsulent, fint värre!
Imorgon börjar dagen klockan nionollnoll och det blir kurs om produkterna som jag ska pracka på de stackars kunderna, här ska säljas tv-kanaler så att det ryker om det, money to mama!

söndag och söndag, med söndag.

Idag har vi spenderat dagen i Pyjamasträsket, men det är söndag och vi var ute igår så det får vi göra. Gårdagskvällen var väl sådär, inte legendarisk direkt, men helt ok. Imorgon ska jag på kurs på kvällen, och på tisdag börjar jag jobba, ska bli roligt faktiskt!
En kopp te på det här så.

Nu är det banne mig VÅR, oavsett vad vädret säger och tar sig till.

Det råder en kliande irritation över det grönländska kollektivet, kallar det grönländska för att vi befinner oss i stadsdelen Grönland, i alla fall, back to the point, vi är sura på en viss snubbe i en viss källare (läs: somaliern som har sitt rum i källaren) imorse duschade han i ca 40 minuter och nu, flera timmar senare finns det inget varmvatten. 4 tjejer som har fått/kommer att tvingas duscha i kallvatten, inte okej. Kan för övrigt nämna att nämda somalier har för vana att röka på inne i badrummet, eller, det är vad vi misstänker i alla fall, vi har inga konkreta bevis ännu.

Ikväll ska våren välkomnas in i våra liv.