Endast Mairon är vaken.

Älskar att vara nattuggla när man vet att man får sova ut dagen efter. Pyssla på med lite ditt och datt. Spotify och bloggar, saker som man inte har tid för annars. Imorgon är jag ledig från jobbet. Och idag har jag shoppat :O
En grej jag stör mig lite på, och som jag verkligen inte var beredd på var hela den här "folkbokfördtjafset". Eftersom jag bodde i Norge i mer än 6 månader blev jag folkbokförd där. Och det får jag kastat i facet lite nu och då. Både hos tandläkaren och på apoteket. "Du bor utomlands" säger de. Något som låter mycket mer exotiskt än det faktiskt var. Men snart kommer jag att göra det. På RIKTIGT.
Ja! :D
-
(Och nä, bilden har ingenting med texten att göra. Den bara är där. Bara för att. )

Imorgon är jag ledig.

Tycker att hela grejen med parasiter i vattnet är väldigt märklig. Att det ens händer. Något så självklart som att ta ett glas vatten ur kranen. Eller borsta tänderna. Och nu säger op.se att det kanske dröjer till 2011 innan den här soppan är bortspolad. Vilken TUR att jag bara behöver stå ut fram till den 27:de december. Men hörni, bara jag som tror att det kommer att kännas väldigt struligt med att koka vatten på julafton??
-
På tal om parasiterna så har jag fått för mig att de har flyttat in i min kropp. Det har bubblat lite i min mage idag och jag har haft lite ont i den. Jag VÄGRAR att bli magsjuk, det finns inte med i mina planeringar och det kommer inte att ske. No way!
-
Det slog mig nyss att om mindre än en månad så är jag arbetslös på andra sidan jorden. Läääängtar! :D

De små liven.

Det har tillkommit två farbröder i min samling av pantertanter och krutgubbar. Dessa herrar är lite dementa och båda två är så snälla och rara att man blir alldeles rörd.
-
Igår sa den ena gubben: "Jag måste bara säga att jag tycker att den här lokalen är otroligt fin". (Med lokal menade han sin egen villa där han säkert har bott i 30 år.)
-
Idag sa den andra gubben: "Bor du också i den här lägenheten??" (När jag låste hans ytterdörr när vi skulle gå på en promenad.)

Allt känns svart.

Jag går igenom en liten livskris just nu. Lillsyster står inför sitt gymnasieval och drar hem en massa papper. och babblar en massa jumbodumbo som jag inte förstår. Jag gick ut gymnasiet för....ja, hur många år sen är det nu...vänta...måste tänka.... 2,5 år sen. 

Detta är vad som har hänt under dessa två år:

* Eleverna läser inte längre Matte A och B, de läser Matte 1 och 2, what the fuck liksom, vart finns logiken i det? Och för att göra saker värre så läser de även Historia 1b...Jaha? Och vad innebär det?? Why liksom, why?

*Eleverna gör inget projektarbete, de gör ett...trumvirvel... Gymnasiearbete....jaha?

Och så ska betygssystemet ändras, om typ 25 år kommer jag att stå där som den blåsta morsan som inte fattar någonting och babblar om hur det var förr, men varför vänta, det börjar ju redan nuuuuuuuuu.

Jag mår dåligt.


Och på tal om ingenting tycker jag att de flesta telefonväxel-damer är lite väl sura.

Tog sen sparktur med hundarna, som för övrigt har väldigt dålig kondis. Hrm.
Kallt som fan var det. Vi blev alldeles vita i nyllena.

Burn motherf....burn.

Kommentarer
Postat av:

Way to go att spoila att Dobby dör, bra där!

2010-11-20 @ 18:30:34

Har man inte läst böckerna vid det här laget så har man ingenting med Harry att göra, tyvärr, men det är så jag ser det.

Crucio tills de gråter blod, typ.

Såg sjunde Harry-filmen igår. Kan inte riktigt svara på om filmen var bra eller inte. Jag var alldeles för upptagen med att planera mordet på småtjejerna som satt bredvid mig och lillsyster. Ett gäng 13-åriga idioter som fnissade, viskade och pratade sig genom hela filmen. Är det något som jag verkligen inte pallar så är det tjejers fnitter, fy fan alltså. Ett nackskott ska de ha. Värst var när Dobby dog och tjejen bredvid mig grät så högt och våldsamt att hela stolsraden skakade. "Vad högt du andas" viskade lillsyster, "jag sitter och suckar för att jag är så förbannad" svarade jag.
Varför jag inte sa åt dem? För att såna där typer fnissar bara ännu mer då. Jag hatar människor ibland.
Men för att gå tillbaka till Harry så tror jag att jag tyckte om filmen, men som sagt så vet jag inte riktigt. Jag måste se den igen.

Ska hoppa in i bastun nu

Så har man gått från hemmaliggande, arbetslös soffipropp till omkringspringande, aktiv workoholic. Kunde inte ha varit mer nöjd. Har varit hemma i 7 dagar nu och har jobbat 5 av dem, har jobb de 3 kommande dagarna och kommer att tacka ja till fler om det bjuds. Pengar rullar in som de ska, jag har botat min ångest med trötta fötter, seg hjärna och lite ryggont. Och med ett stort leende på läpparna, för jag tycker att det är jätteroligt att ta hand om de söta små russinen.
-
MEN. Big problem, var har min jämtländska ådra tagit vägen? Det är som när man ska ta blodprov och sköterskan inte hittar blodådran. Jag DÖR för att det är så kallt. Minus elva grader och jag gnäller, stånkar och stönar. Ni ska bara veta vad synd det är om mig.

Mamma har en massa roliga gamla bilder på sin dator.HAH!


Hej mitt vinterland.

Tåget tog mig inte bara hem utan till vintern också. Har snöat non stop sen jag kom hem. Och hem, varför känns det alltid som att hemma är det enda som existerar när man väl är där? Varför känns det som att jag inte varit borta ifrån det en enda sekund? Märkigt det där, men på ett bra sätt ändå.
-
Sen jag kom hem har jag ägnat mig åt mission impossible, att få tag på bruden som är ansvarig för personalen på hemtjänsten, hon svarar inte i telefon och när jag gick dit idag var hon inte där. Där emot hade jag ett missat samtal från dolt nummer när jag kom hem. Får lite ont i magen när jag tänker på att det antagligen var hon som ringde. FAN. Blir det inte hemtjänst blir det ålderdomshem, där får jag garanterat jobba, och det känns himla nice :)

På tal om ingenting så måste väl ändå Lampenius vara ett ganska jobbigt efternamn att ha?

Mitt största problem just nu är att lillsyrran har lösenord på sin dator, och jag kan inte spela The sims 3 :(

heavy shit.

Min packning väger tillsammans ca 46 kilo. Det har min resevåg talat om för mig. Känns tungt. :P

So long my darling

Om 2 timmar lämnar jag lägenheten, om 3 sitter jag på tåget. Hejdå Norge, Hejdå syster.
Den förstnämnde ser jag nog inte igen på ett tag, om ens alls. Den andra ser jag snart, om bara 6 veckor :)
Snart är jag HEMMA.


See ya soon babe!

Det är så att man blir mörkrädd.

Packningen börjar te sig nu, men helvete vad mycket saker jag har. Jag har lyckats fylla en resväska och 4 mindre väskor, laptopen kommer att få fladdra i handen för den får inte plats att packas ner någonstans. Och vad värre är, min baggagevåg har talat om för mig att allt mitt pick och pack tillsammans väger över 40 kilo. Hujeda mig, hur ska jag få iväg allt det till tågstationen, upp på ett tåg, av tåget, på ett annat tåg och sen av igen? Hjälp.

7 november är inget vidare datum, då är det ju ett helt år kvar till nästa gång.

Så var man 21 år. With a licence to drink. Hade en väldigt mysig födelsedag. Vaknade på en luftmadrass och började sjunga "ja må hon leva" till mig själv inne i huvudet, avbröts av att mobilen ringde, det var familjen som sjöng "ja må hon leva". Då blev jag glad. Ännu gladare blev jag när hundarna tog i enda från klorna, de sjöng högst av alla. Födelsedagslycka på hög nivå. Sen blev det frukost vid ett matbord, det har jag inte varit med om sen i somras, stol och bord är sjukt underskattat! En vända på stan i Göteborg, lunch på ett medelhavs/veggo-ställe, svenskt lösvikt till efterrätt. Såg en skvätt på Bring it on - och ja, jag kan sjunga med i nästan alla ramsor. Sen HÅKAN. Åh, älskade herr Hellström. Lite roligt att jag och syrran satt i baren när spelningen började, vi fick springa ifrån våra ölglas och älga in i konserthallen, han var snabbare upp på scenen än vi trodde, den där Håkan.
Konsterten var så braaaaaaaaaaaaaaaa, och efteråt stod Håkan kvar på scenen och vinkade till folk, när han tittade åt vårt håll började vi att vinka som två tokar.
-
Och Håkan vinkade tillbaka. Det var min finaste födelsedagspresent.
-
Nu är vi tillbaka i Oslo, imorgon ska jag packa ihop allt jag äger och har, och i övermorgon sitter jag på tåget till Östersund. Livet känns rätt ok.

Om ett år skrattar vi åt det här.

Hittade just det här i vår kyl. Inte riktigt okej.
Vi snackar alltså mjölk som gick ut i juli och augusti. Fy fan.
"Men, vi skrattar ju åt det redan nu" sa syrran just när hon såg min rubrik, ja, det gör vi, men nu skrattar vi MED Oslo, om ett år skrattar vi ÅT Oslo.
Det här är våran kylskåpshylla: ägg, smör, 2 st röd curry och en vitlök. Mums oh yeah.

Hata eller älska.

-
-
-
-

Sweet November.

Så var helgen slut och jag har helhjärtat ägnat mig åt min nya karriär som professionell Entourage-tittare. Inne på säsong 5 nu, inte illa pinkat med tanke på att jag var på säsong ett för bara ett par dagar sen.
-
Om en vecka sitter jag på tåget hem.