söndagsöppet.

Cashing! Sålde hojen igår, det var en väldigt enkel proccedur måste jag säga, gick ner till Bethnal green station, träffade Anna som svarat på min annons, hon tyckte att cykeln var "fin" och gav mig £100 utan att ens ha testat cykeln, lilla gumman, inte för att det var några som helst fel med min cykel, men jag hade ju kunnat sålt henne ett vrak som inte fungerade alls, hon kände ju inte ens på däcken om det fanns luft i dem. Men nu är jag 100 pund rikare, och en cykel fattigare, nästa vecka blir det till att åka buss till jobbet, men det kommer att bli ganska skönt, och jag tror dessutom att det kommer att bli ganska pissigt väder.

Igår hade jag chill och slapp-dag, gick på en promenad med Anja i Victoria park och skypade med storsyster i 2 timmar, mysigt värre. Blev dessutom uppringd av mina värdbarns (mina trollungar som jag var nanny åt i ett år) farföräldrar, underbart söta människor.

Nu ska jag och Anja iväg till Marble Arch och möta Josse, det blir fika på caféet i central park, ännu mera mys med andra ord :)


Kommentar postat av: Skog

Vad händer sen?

Svar: Åker till Arizona mars 11, blir där i 2 veckor för att umgås med min älskade värdfamilj och sen flyttar jag till norskarnas land :D


sweet.

Inte kul att bo på ett ställe med bara en toa. Både jag och Anja måste kissa och vår brasilianare, som vi älskar att hata står i duschen.
Bara en dag kvar på arbetsveckan nu, en dag kvar att kliva upp kl 05.40. Har haft en riktigt sweet vecka utan stress och panik, idag hade jag knappt några kunder alls, bara stod där i min lilla kaffebar och tog det lugnt, I like it. Musikal imorgon och förväntningarna är skyhöga och påsen med maltesers är inhandlad och väntar på att öppnas imorgonkväll :)

Och på lördag blir jag förhoppningsvis av med min cykel, la upp en annons i måndags ju, fick bara 2 svar, en från nån loser som skrev "I'll give you 40" och en från tjejen som ska komma och kolla på den imorgon, jag hoppas, hoppas, hoppas att hon vill köpa den.

Och sen bara en arbetsvecka kvar, EN!!!!!!!!!!!!!!!



Tisdagsregn.

Föresten så har jag och mr Brasilianare tagit ett steg bakåt i vår relation, nu säger vi inte ens hej när vi ser varandra längre, eller, jag sa hej, men han svarade inte. Vilken Bitch. Han var antagligen sur för att jag och Anja skrämde bort en eventuell ny flatmate. Och på tal om det så kom jag på honom på bar gärning när jag kom hem från jobbet, han visade mitt rum för en brud, jag blir galen! Är det konstigt att jag inte känner mig helt bekväm med att han tar in en massa random strangers in på mitt rum? Ska jag behöva se mig omkring varje gång jag lämnar rummet bara för att kontrollera att jag inte har något värdefullt eller pinsamt framme? Jag vill kunna hänga upp mina nytvättade trosor på elementet utan att undra vem som kommer att spana in dem. Jag vill kunna lägga min kamera på skrivbordet utan att vara orolig för att någon ska sno den. Jag vill kunna ställa min smutsiga disk i "smutsig-disk-hyllan" i bokhyllan utan att främlingar ska tycka att jag är slarvig och äcklig. God damn it.

Men jobbet är alldeles underbart, som semester jämfört med att vara i restaurangköket. Spenderade över en timme åt att läsa boken jag tog med dig. Ingen stress. Herregud, jag får till och med lite långtråkigt och rastlös över att inte ha något att göra. Jag blir glad när det kommer kunder bara för att jag vill ägna mig något. Och jag har bara 8 dagar kvar på jobbet nu. Sen är jag KLAR!! Och då kommer syster hit :)

Har lagt upp en annons på internet om min cykel, fick svar redan några timmar senare och hoppas på att få den såld på lördag, för då ska en tjej komma och kolla på den. yey, 100 pund till mig, och jag köpte den för 65, det är vad jag kallar good business ;) (visserligen får man mitt dyra superlås på köpet, och lyktor, hjälm och reflexväst, så enligt mig är det ett rättvist pris. )

Och på fredag ska jag gå och se Wicked- the musical, lycka på hög nivå!

Det regnar för mycket.

Både fredagen och lördagen flög förbi med många spännande händelser.
Idag spöregnar det ute och varken jag eller Elisabeth har lust att plåga oss själva med att stå under ett paraply och huttra hela dagen, inte heller har vi lust att stanna hemma. Så det blir museum, museum of natural history för att vara helt exakt. Har aldrig varit där så det ska bli intressant. 

För övrigt så hade mr Brasilianare finbesök igår. Detta märktes på klorinlukten i lägenheten, de tända ljusen i hallen och den äckliga puddingen (hans paradrätt som smakar blä) som stod på svalning i hallen. Och hans ansträngningar verkar ha lönat sig för imorse när jag och Elisabeth satt i köket och åt frukost trippade det förbi en blond brud i morgonrock. 

Imorgon är det back to business, jag vet inte riktigt om jag vill. Två veckor kvar dock. Inte mycket nu.

 


kort update.

Igår hämtade jag världens bästa Elisabeth på Liverpool street station. Lite lunch i magarna våra och sen begav vi oss ut för att ta kort på Londons ståtligaste turistattraktioner. Big Ben, London Eye, Westminster Abbey och så klart en promenad till Buckingham Palace. Och vem åker inte förbi i en bil om inte självaste Queen Elisabeth! Det är sant, vi såg Englands drottning, helt utan förvarning och bara så där.
Mysig tortilla middag och så 2 förkylningstabletter till efterrätt, som råkade innehålla koffein, så jag ägnade natten åt att stirra upp i taket.

Imorse blev vi väckta av att mr Brasilianare stod och trampade utanför rummet. Han hade bjudit hem en tjej som skulle titta på mitt rum. Problemet var bara att jag och Elisabeth låg där inne och sov. Jag blev pissigt sur, sa åt honom att han faktiskt måste säga åt mig lite innan om någon ska titta på rummet. (han har redan överaskat mig ett par gånger och frågat om någon får kolla på lägenheten, "visst" har jag svarat "när?" och svaret har blivit "NU" ingen förvarning så att man hinner städa, vilket jag inte tycker är helt schysst, det är ju faktiskt MITT rum, än så länge) Hans försvar var att han trodde att jag var på jobbet. JAHA. ??. Hur många främlingar har han släppt in på mitt rum när jag har varit borta? Kändes inte som en godkänd ursäkt. Sa till bruden han hade med sig att det bara var att titta, hon vågade knappt sticka in huvudet och sen försvann hon illa kvikt, jag tror inte att hon kommer att ta över mitt rum.

Idag blev det shopping på Oxford street, och vem sprang vi inte på inne på Selfridges om inte självaste Kate Moss. Mäkta häftigt! Middag på italiensk restaurang där vi nästan blev utsparkade för att servitören tyckte att vi åt alldeles för länge, och sen opera med Josse. Men alla tre var ganska överens om att det inte var en höjdare. Inte bra platser och skum handling på operan, hade den inte varit textad hade nog alla tre somnat inom 5 minuter.

Och på tal om sova så är det precis det jag tänker göra nu :)

godnatt.

Monday monkey

Jag är av den sanna övertygelsen att skadeglädje är den enda sanna glädjen. Nåja. Kanske inte. MEN, jag tror inte att man är helt ond om man njuter lite, bara lite, av att se människor man inte gillar svettas lite extra.

Just nu är klockan tjugo i åtta och jag är så uttråkad att jag på allvar funderar på att gå ut i köket och snacka lite med mr Brasilianare. Eller nej. Så desperat är jag inte, och med tanke på att våra konversationer knappt har bestått av andra ord än "hi" så är det knappast troligt.

Imorgon blir veckans sista arbetsdag, SWEET. Me like it. Och i övermorgon kommer Kissbeth, me like that even more... :)

kom hem från jobbet nu Anja, jag är så uttråkad att det inte ens är roligt.

Jag har ingenting att göra. Ingenting, ingenting, ingenting. Kan inte ens roa mig med att gå ut till köket för att leta efter något ätbart, jag åt för en stund sen så jag är fortfarande för mätt.



Efterlyses:
Lite smått galen och alldeles underbar flatmate.


Far longer than forever.

Fick plötsligt en massa flashbacks från sommarens USA turné, good times.






helg gott folk, helg.

Har precis tittat på pulp fiction med Anja, jag gillade den, det gjorde inte Anja, smaken är som baken helt enkelt. Nu är klockan lite över midnatt och jag är alldeles för pigg för att gå och lägga mig. Firar fortfarande helgens ankomst. Inte för att jag har så mkt planerat, imorgon har jag en massa småtråkiga ärenden att ta itu med, gå till tvättomat och torktumla lakan, städa mitt rum, gå och handla, hitta ett internetcafé och låna deras skrivare. Jag vet allt hur man roar sig jag. Men för att göra lördagen lite roligare ska jag nog ta mig en tur ner till Brick Lane också, och titta lite där.

Idag på väg hem från jobbet hände något roligt. Jag hade svängt in på affären "totally swedish" och köpt 2 st 750g burkar med Eldorado lingonsylt, det ska nämligen serveras "swedish meatballs" på jobbet nästa vecka och jag erbjöd mig att skaffa fram lingonsylt, för annars är det ju inte svenska köttbullar på riktigt. Men jag hade inte tänkt på hur tungt det skulle bli att cykla med 2 burkar sylt, plus all yoghurt och fruktsallad som jag fick med mig hem eftersom det är fredag. Så min fula rosa sportbag (som jag köpte på walmart och som min söta lilla amerikanska lilltös valde åt mig) blev jättetung. Eftersom jag hade yoghurt i den ville jag inte använda hantagen som ryggsäcksremmar, som jag vanligtvis gör, så jag använde axelremmen. Men sylten tyngde ner väskan mot bakdäcket på cykeln, och detta är resultatet:


It's a HOLE. Väldigt komiskt. Och nu har jag en väldigt bra anledning att köpa en ny, snygg (!!) väska. Perfekt. 
 


Varför ser du så smör ut?

Kommentarer
Postat av: Linnea

Säg till om du vill att jag ska skicka över lite lugnande tabletter ;)
Och du - har man klarat av två griniga ungar så klarar man vad som helst ;)


Men Linnea! Vad är det du säger om mina älskade små skitungar? Som jag längtar jättemycket efter att få krama när jag åker dit i början av mars :P Men ärligt talat, på jobbet har jag ju en massa griniga kunder och det är mycket värre, och tidspress och grejer, inte kul.


MEN, verkar som om universum ville gottgöra mig för den kassa tisdagen jag hade, för igår och idag har varit alldeles utmärkta. Det har gått jättebra och jag har pysslat på utan att bli stressad eller utbränd, alldeles underbart. Och imorgon är det fredag, så även om imorgon blir värdelös så har jag ju helgen att trösta mig med. Och nästa vecka jobbar jag bara måndag och tisdag, sen är jag ledig, för Elisabeth kommer hit! :)


Dessutom sa jag upp mig idag, var lite smått nervös men det gick jättebra, tog med mig chefen lite avsides och sa att jag planerar att flytta, "vad trist" sa han och bad mig sen att ge honom en skriftlig avgångsansökan, och sen var det inte mer med det, jätteskönt att ha det gjort, och det kändes jättebra att han inte blev sur eller så. Så allt är bara bra :) Dessutom ska jag inte vara i köket sista veckorna utan i kaffebaren, så det blir en lugn och skön avslutning på min catering karriär, känns väldigt bra! 


Fniss, berättade för dem på jobbet att "butter" är det svenska ordet för "grumpy", och som ni ser i rubriken ledde detta till en del ordlekar.


awesome.

Äntligen fungerar bloggen igen, typiskt att när man väl känner för att blogga så går det inte. Och nu har jag tappat lusten, så det blir inget. Eller....?

Idag var en sån där dålig dag på jobbet, känner mig utbränd och känner verkligen att varenda tillrättavisning jag får från kocken trycker ner mig allt djupare mot golvet. Jag orkar snart inte mer. Från den sekunden jag kommer till den sekund jag går har jag alltid något som måste göras. Och då menar jag inte saker som behöver göras och som det är bra om jag tar i tu med, utan saker jag borde ha gjort för en sekund sen. Och när jag väl börjar känna att jag har koll på läget, lärt mig allt, börjat göra rätt, börjat jobba snabbare, ja då är hon där igen, kocken, och talar om för mig att så är det inte alls. Och på torsdag kommer the Area director, also known as Satan. Jag hatar honom. Så imorn och på torsdag har jag panik och ångest och en gnutta panikångest att se fram emot. Allt måste vara perfekt och felfritt så att gubben inte har något att klaga på. Har jag glömt att det ska göras snabbt också?
Har jag nämnt att jag kommer på mig själv med att röra mig onormalt långsamt, bara för att jag inte orkar mer?


Såg just på en skitdålig film med Anja, year one, ingen höjdare direkt. Ska snart gå och lägga mig. Vill inte jobba imorgon, saknar att vara på någon av de två andra avdelningarna på jobbet, pallar inte köket längre.

godnatt folk.


man blir less...

Är så trött på det här att jag inte ens orkar svära över det. Gick förbi cykeln och fick för mig att jag skulle kolla hur hårda däcken var, om de eventuellt behövde pumpas lite. Bakdäcket var alldeles tomt på luft. Suck. Tredje punkan på samma däck, på 2 och en halv månad. Första gången fick jag hjälp av brasilianske flatmaten, andra gången av en kille på jobbet. Men vem ska hjälpa mig nu? Har en reservslang hemma så jag fick för mig att bli miss handyman och göra det själv, "tjejer kan" och allt det där, men de visar sig att just den här tjejen inte alls kan. Jag fick inte ens av däcket av cykelhelvetet, trots hjälp av en hemsida, och jag vill ju inte förstöra cykeln ännu mer. Så nu är min vattentäta plan att ta med mig reservslangen och Anjas cykelpump till jobbet, cykla och hoppas att luften håller hela vägen (eftersom jag inte märkte något fel i fredags tar jag förgivet att det är pyspunka, hur som helst så tror jag inte att cykeln kommer att falla isär bara för att jag cyklar lite på ett tomt däck) och be min cykelkompis på jobbet att hjälpa mig att byta. Kul.


The son of a bitch itself.


Våren har anlänt.


Snödroppar i Hyde park.









Vårmys på hög nivå och om bara en månad blir det sol och värme i Arizona, awesome!

little miss sunshine.

Och ute kämpar solen med att tränga igenom det engelska molntäcket. Blir alltid lika fashinerad över det faktum att jag kan vistas utomhus i något så sällsynt som dagsljus. Händer varje helg, på vardagarna är jag ju instängd på jobbet hela dagen och när jag väl kommer ut har mörket redan börjat komma.

Igår tänkte jag och Lovisa ha mysig pubkväll men det blev rolig partyafton istället. Sånt gillar vi. Och vi gillar också när främlingar betalar.

Idag blir det promenad i hyde park med Lovisa och sen vidare till Westfields, europas största shoppingcenter, eventuellt bio på det och vi har en alldeles lysande lördag :)

take care folks...

weekendbaby.

Se där hur fort tiden gick, helg igen. Den här veckan har varit bra, har inte känt mig ett dugg värdelös, pluspoäng till mig! Och i onsdags kom Anja hem igen :) visserligen betyder inte det  att jag kommer att få se mer än skymtar av henne, men ändå :)

Och nu är det full fart mot helgen...