Fy Fuck!

Här ska man vara smart och spara lite pengar. Frisören över gatan är ett flashigt och coolt ställe, man får välja om man vill klippa sig hos en Senior Stylist eller Junior Stylist. Välja om man ska betala 700 eller 500 spänn för att bli klippt. Eller. Eller så kan man välja att bli klippt av en lärling och då kostar det bara 250 spänn. Smart tänker jag, billigare klippning. Och jag skulle ju bara toppa, vad kan gå fel liksom? Herre.Gud. Jag hade räknat med att det skulle ta lång tid eftersom hon var nybörjare, hade planerat in att faktiskt få vara där i kanske två timmar. Det tog över TRE. Tre timmar för att korta längden med 4 cm. Ingen komplicerad lugg, ingen urtunning, bara klippa topparna och fräsha upp uppklippningen. Och det tog över TRE timmar! Och under dessa tre timmar så fortsätter hon att osmidigt och osmakligt nämna alla produkter hon sätter i håret och tala om för mig hur bra de är för håret. Och jag lovar att hon spenderade minst 15 minuter åt att blåsa mitt hår. Efteråt frågade hon om hon skulle styla håret. "Nej!" sa jag och reste mig upp illa kvickt. Och när jag precis hade tryckt "enter" på kortläsaren när jag betalade mina 250 spänn så säger hon "Ojdå, nu glömde jag att fråga om du ville ha några produkter", och ser jätteledsen ut. "Aha, nä tack, det är bra" svarar jag och går därifrån. Herregud. Jag hade ju tänkt att göra lite annat idag än att sitta på en stol och spana in mig själv i spegeln, men jaja. Nu är det klippt i alla fall.

Jag är en svag människa.

Jag har ungefär lika mycket självdisciplin som en av heroinisterna nere vid järnbanetorget. Måste bli skärpning nu. Think Australia för i helvete. Jag vet att jag säger det här jämt, men banne mig, skärpning nu. Funkar inte ju. Inte okej på en enda fläck. No more. 60 spänn för lite glass, visserligen underbart god glass, men det spelar ingen roll. No more.

Bekväma yes.

Diggar systerns nya tofflor, asbra när man ska springa över gatan till affären och handla lite mat :)

Why liksom.

Min mamma är allt bra märklig, gnällde lite i ett mail om min stulna jacka och t-bane-bötern, men det var ändå ett ganska glatt och trevligt mail i helhet. Det enda svar jag fick var en uppmaning att youtuba "Always look on the bright side of life" med Monthy Pyton, och lyrics så att jag kunde sjunga med. Skumt.

God höst.

Det är kallt som fan i vårt rum, och jag är för lat för att sätta på mig mer kläder eller hämta en kopp te. Löser problemet med att ha min varma laptop i knät, gör det lite bättre, men det är inget jag skulle rekommendera till killar, enligt en artikel jag läste för ett tag sen kan värmen göra att spermierna blir lata och då blir det inga bebbar.
Och det här är vår bästa vän här i Oslo, tidningsfarbrorn, en riktig hyvens man :)

4 sure.

Egentligen har jag ingenting att skriva om, men jag vill ju inte svika mina 10-15 trogna läsare, blog awards nästa eller? Fast nä, den här bloggen har ju aldrig varit annat än ett öppet mail till kompisar så att de ska kunna hålla koll på mig när jag är ute och flänger, och har jag 15 pers som give a shit så är jag faktiskt väldigt nöjd och smickrad. Ännu gladare blir jag när folk jag inte känner läser och kommenterar, wow tänker jag, vem fan bryr sig om att läsa om vad lilla jag skriver liksom. Så till alla jag inte känner och som ändå läser min blogg; tack! :)
-

Ett litet treat till er alla; Låten Fuck off and die från filmen Torkel i Knipa, kan mkt väl vara den sjukaste filmen jag sett, någonsin.



En höstig söndag och allt känns ganska bra.

Det börjar faktiskt falla på plats nu. Biljetterna till Sydney är bokade, visumet är fixat och om mindre än två veckor åker jag till USA en sväng för att pussa och krama på världens bästa värdbarn. Inte för att skryta, men min värdfamilj är världens bästa <3 Två värdföräldrar som är galnare än galnast och två små söta och bortskämda snorisar som jag under au pair-året älskade att hata, och som jag nu bara älskar att älska. Och så USA, bästa och knäppaste landet i världen. Längtar? Lite grann så där supermycket.
-
Lite orolig är jag dock över hur mkt jag kommer att få jobba i höst, veckan som kommer har jag bara EN dag schemalagd för jobb, hoppas verkligen att de ringer in mig fler dagar, inte bra annars.
-
Lång höstpromenad med syster idag, supernöjd med ersättaren till min gamla skinnjacka som blev stulen. 500 spänn på Cubus, nöjd.
-
Och idag fyller världens bästa Elisabeth år, GRATTIS!

Vi hade ingenting att göra igår så vi drog till Ikea

Bulle och läsk (det var slut på kaffe) 15 spänn.
Diggar ungen i bakgrunden.

Tunga grejer.

Det här kan vara det största jag har gjort i hela mitt liv.
Måndag 27 december åker jag till Australien med en enkelbiljett.
-
-
-
-

Att boka eller inte boka.

Note to self: Försök inte boka viktiga flygbiljetter klockan tolv på natten.

Usch, jag tycker att det är jättejobbigt att boka biljetter, jag får tvångstankar om att göra fel och kan knappt stava mitt eget namn (Det värsta jag har gjort i hela mitt liv är att fylla i min Au Pair ansökan, jag var tvungen att göra det i bläck och var tvungen att börja om från början 4 gånger eftersom jag av nervositet att göra fel tillslut inte ens kunde stava ordet "teacher"). Hur som helst så gick det inte att boka biljetterna till Australien, när jag var inne i sista momentet och skulle betala med mitt norska visa så fungerade det inte. Något som ger mig ångest så att det räcker för att hålla mig vaken hela natten: Varför fungerar det inte? Är det något fel på mitt kort? Tänk om det har dragits pengar ändå? Försökte igen men då gjorde jag fel och glömde att kryssa i att vi vill ha avbokningsskydd, något som gav mig ännu mer ångest och tvångstankar. Och sen gick det inte att boka alls, kanske går det inte att beställa igen när man redan har gjort 2 st avbokningar? Hur som helst så är jag helt slut i hjärnan nu och inte heller har det blivit några jävla flygbiljetter. Suck. Nu ska jag gå och lägga mig.

Take me baby

Jag tänker gifta mig med den här mannen.
-

Nämen.

Nämen hoppsan, där var jag på väg in till stan i godan ro när jag såg en kille som såg ut EXAKT som Oscar Linnros. Så otroligt lik att jag faktiskt helt odiskret och gloende vände mig om och tittade igen bara för säkerhetsskull. Men tänkte ändå att det kanske var en random kille som var snuskigt lik. Men nä, kollade upp på internet och han har en konsert här i Oslo ikväll. Så det var faktiskt Oscar. Coolt. Synd att det inte var en kändis som jag faktiskt gillar. Inte för att jag har något emot Oscar, men ändå, varför inte Håkan liksom? Varför inte Håkan?
Föresten så såg jag Kissie på flygplatsen på Mallis i sommar, men det är något jag helst hade sluppit. Och när jag ändå är igång med att namedroppa så har jag sett Kate Moss och Queen Elisabeth (Och det har Kissbeth också, det är de coolaste fynden på min lista), Tobbe Trollkarl, Björn Kjellman, Tommy Söderberg, Ola Salo (Absolut coolaste, har snackat med Ola, han tyckte att jag hade ett coolt namn) och hon som spelar Sookie i Gilmore Girls. Kommer inte på fler nu. Men storsyster är också mäkta ball, hon har fikat på samma café som självaste Håkan. Jag är avundsjuk.

Andy boy.

Har sett Toy Story 3 tillsammans med syster. Jag pallar inte sånt. La band på mig för att inte syster skulle retas,men fan, tårarna kom ändå, hade jag inte försökt så hårt att låta bli hade det skvalpat som bara den, nu blev det bara en ensam liten tår och ett enkelt snyft. Men nä, hela den där grejen, ska inte avslöja nåt om handlingen, men Pixar och Disney sa antagligen hejdå till Toy Story för sista gången, pallar inte sånt, gråter som läckande hink. Konstigt nog har jag själv aldrig lidit av en allt för svår separationsångest, men att se det på film med musik i bakgrunden, tillbakablickar och sånt tjafs, herregud. Jag kan fortfarande inte se Upp utan att gå sönder inombords.

För att summera det hela.

Kostnader som jag tvingats betala de senaste 2 åren på grund av otur/dålig tajming
USA förra våren, jag fastnar i sladden till min laptop, skärmen går sönder - 200 US dollar
USA förra våren, jag råkar köra lite för fort och blir fotad med fartkamera - 180 US dollar
Sverige förra sommaren, fick visdomstandsinflamation, - ca 800 svenska kronor
London i somras, jag räknade fel på hur mkt pengar jag hade på kontot, fick betala straffavgift - 86 brittiska pund
Idag i Oslo, böter i tunnelbanan - 750 norska kronor.
-
SUMMA: 5364 svenska kronor
-
Snart kommer syster hem från jobbet, och då har hon med sig en Häagen-Dazs Strawberry cheesecake till mig, för det är jag fan i mig värd.

Universum har dålig humor.

Jag orkar seriöst inte. Jag orkar inte med sånt här, jag lägger mig spårvagns-spåret. Jag dränker mig själv i en vattenpöl. Varför får jag inte vara glad? Varför vänder sig universum emot mig när hon precis har varit snäll mot mig? Precis som min storasyster, ger man henne en kram eller håller henne i handen så får man en smäll sen - för annars blir det alldeles för kärleksfullt enligt henne, lite balans måste man ha. Idag blev jag straffad för att allt har fixat sig. Jag blev straffat för mina Australien-planer och det faktum att jag har fått ett nytt jobb. (Som jag by the way gillar jättemycket redan efter första dagen, hoppas på att få jobba så mycket som möjligt.)
-
Det här är vad som hände....
-
Jobbet var slut och jag och en annan tjej var på väg till tunnelbanestationen, plötsligt kommer det ett tåg och vi börjar springa, vi hinner precis kasta oss på tåget innan det går. Jag hinner inte ens tänka på att jag måste stämpla min biljett. På tåget ser jag mig om efter en stämplare, jag hittar ingen. Någon som där emot hittar mig är en kontrollant. En ful och fet och äcklig fucking norrman som inte godtog min ursäkt, inte föll för mitt "jag är en svensk liten flicka och jag är lite korkad men väldigt snäll och charmig, ge mig inte böter". Sjuhundrafemtio kronor. Tack så jävla mycket. Jag HATAR. Är så arg och less och helt igenom ledsen. Orkar inte mer sån här SKIT.
-

Darth Vader.

På stan idag och vem är inte ute och promenerar om inte självaste Darth Vader. Mäkta ballt ju.


freak friday.

Idag är jag GLAD över att jag ska jobba måndag och tisdag nästa vecka, fick mail av bemanningsföretaget imorse och det gjorde hela min dag. Är fortfarande LEDSEN över att jag har blivit av med min skinnjacka, fy fan alltså.
Utgång ikväll, lönepils med gamla jobbet, vet egentligen inte om jag vill eller inte, men enligt syster så är det obligatorisk närvaro för mig. Om exakt TRE veckor åker jag till Arizona. Det känns rätt kul.
-

Saknar också andra, bättre tider.

-

vrak av nerver?

Pms much? Skulle gå över till Cafékontoret för att fråga efter min jacka igen men upptäckte att systern tagit med sig båda nycklarna så jag kan inte gå ut. (Eller ut kommer jag ju, men in igen kommer jag inte) Började seriöst nästan att gråta. Var tvungen att tvinga tillbaka tårarna. Inte okej på en fläck. Skärp sig nu.
-
En annan grej som går emot mig är min mobil som har fått spunk, av och till kan man inte ringa ifrån den och den tar inte emot samtal. Jättebra när jag sitter på helspänn hela dagarna i väntan på att eventuella arbetsgivare ska ringa. Inte kul.
-
Jag vill ha ett jobb, och jag vill ha tillbaka min jacka, och just nu är jag väldigt ledsen. Det är synd om mig.

Please.

Stort fail. Har spårat upp min jacka, glömde den mycket riktigt på vår granne CaféKontoret. (Hur lyckades jag med det?) Gick dit och tjejen bakom baren kände igen beskrivningen och sa att hon sett den i söndags när hon jobbade. MEN. Nu kunde hon inte hitta den. Hon fick mitt nummer och skulle höra av sig om den dök upp.

- Någon random person har snott den (chans att få tillbaka den obefintlig)
- Någon i personalen har tagit hem den (chans att få tillbaka den lite större men fortfarande deprimerande liten)
- Tjejen var slarvig när hon letade och den finns där någonstans (chans att få tillbaka den stor)

Jag hoppas, hoppas, hoppas att det är teori nummer 3. jag vill ha tillbaka min jacka!! Vad ska jag annars ha på mig i höst? Jag kommer att frysa ju!

Du måste hittas du måste.

Min skinnjacka är borta. Måste ha glömt den någonstans, konstigt eftersom det är höst och kallt och man tycker ju att jag borde ha märkt om jag gått utomhus utan jacka. Det enda jag kan komma på är att den blev glömd på stället vi var på i fredags, för jag vet att jag hade jackan där, och jag kan inte svära på att den kom med hem.
De öppnar klockan 14, ska hänga på låset och jag ber till skinnjacksguden att den finns där. Annars blir det materialistisk sorg på hög nivå.

Wait for it.....dairy.

Bestämde mig i natt när jag inte kunde sova, kollade upp en massa saker på dagen, snackade igenom med systern på eftermiddagen, började planera med Johannes på kvällen. Och sen, sen blev det officiellt på riktigt - det vill säga - jag la upp det på facebook, och jag mailade mamma och pappa. Nu är det besämt. Om 3 månader flyttar jag till Australien.

Och hon sa MU?

Jag dör. Varför lever jag inte på medeltiden? Mina enda problem hade varit att jag behövt gå upp tidigt för att mjölka korna, varit less på att äta gröt tre gånger om dagen och det faktum att min far lovat bort mig till grannbonden. Livet alltså. Alldeles för mycket möjligheter. Alldeles för mycket val. Jag låg vaken 4 i natt. Hade beslutsångest och låg och snurrade runt och blev attackerad av tankar. Men jag tror att jag vet nu, eller nä, det gör jag egentligen inte alls. Fan också.

don't.

Hej jag heter Mairon och imorgon börjar tredje veckan som arbetslös. Yeah man. Känner mig inte som världens mest lyckade människa just nu, men det kanske går bra ändå?

Mama sure knows me.

En sån här (fast STÖRRE) kom till mig igår, nu sitter jag och mular i mig i min ensamhet. 400 gram äkta lycka, snart slut :/

Göralös.

Egentligen så tycker jag att det är väldigt skönt att bara slappa mig igenom hela dagarna, surfa runt på datorn och läsa böcker, inte för att jag blev utbränd av att vara telefonförsäljare, men lite vingklippt blev jag nog. Tanken av att ringa upp någon och försöka få den personen att köpa en Grundig MHP-box känns väldigt avlägsen och varje gång jag blir lite deppig över att jag är arbetslös så behöver jag bara tänka ordet "RiksTV" för att bli glad igen.
-
Inga intressanta jobbannonser idag, men det kanske kommer? Förhoppningsvis så hör hemtjänsten av sig. Hoppas.

mr Flowers

Brandon Flowers album finns på Spotify nu, jag vet i alla fall vad jag ska göra resten av dagen, repeat, repeat, repeat.
-

Andra avenyn kan slänga sig typ.

Senaste uppdateringen i såpoperan "Kollektivet" (En spännande drama-serie som utspelar sig i en lägenhet i Oslo)
-
Den ena slovenskan är spårlöst försvunnen och har ersatts av den andra slovenskans slovenske pojkvän. Den utkastade slovenskan har vi inte sett röken av sen innan helgen och den andra slovenskan och hennes loverboy fnissar runt i köket, låser in sig på toaletten och hindrar oss andra från att kissa, och ger ifrån sig läskiga ljud från sitt sovrum, inte okej när man står och sminkar sig vid hallspegeln.

Kanske imorgon?

Nu har jag ännu en gång investerat i min kropp och mitt välmående och köpt ett par snygga träningsbyxor till mig själv.  För det är mkt roligare att träna om man känner sig snygg right? Och nu när hälen har läkt så kan jag inte skylla på den längre. Så imorgon är det jag som tar på mig mina nya brallor och sticker ut och springer.

Vovsar.

-
-
-
Märks det att jag är arbetslös och har alldeles för mkt ledig tid?

Billig måndag.

Imorgon blir det nya tag med jobbsökandet. Går in i andra veckan som arbetslös. Fortfarande utan att ångra att jag sa upp mig. Imorgon ska jag ringa till hemtjänsten och erbjuda mina tjänster.
Ska även ta mig en promenad till H&M och köpa ett par träningsbrallor, ska börja springa igen, hälen har läkt och mår bra så nu måste jag passa på innan det blir alldeles för kallt och regnigt för att springa.
-
Har även skype-date med amerikanska värdfamiljen imorgon, de senaste 2 gångerna blev jag ju bortglömd, fick sitta med headset och webcam och vänta tills jag gav upp, så vad sägs, tredje gången gillt?

Dumt

Mail från Brilleland igår:
Hei Mairon,
vi fikk ikke gjennomført alle intervju før jeg drar på ferie nå i morgen, så derfor blir det ikke noen avgjørelse før i midten av september.
Vi tar kontakt. 
-
That sucks, tillbaka på ruta noll igen, på måndag inleds min andra vecka som arbetslös. Inte jättekul, men hellre det än telefonförsäljare, och det är också sant. 
-
Idag gick jag och Norea till svenska ambassaden, hoppas fan att Sverige är tacksamt över att vi tar vårt ansvar, för vi gick i över en timme för att ens ta oss dit, och köade i minst 30 min för att få lämna in rösten. Men det kändes bra, första röstningen ever för mig, heja miljöpartiet! 

Thank god it's friday?

Brilleland ringde inte dag, vilket antagligen innebär att jag inte får jobbet, så jag är lite deppig och jag har ont i huvudet.
-
-
Men jag skypade med lillsystern i nästan 2 timmar så det känns ändå lite bra :)

Bara du slog en signal.

Känner mig som en 14-åring som väntar på att en kille ska ringa. Pillar på mobilen hela tiden bara för att kolla att jag inte har några missade samtal. Varför ringer inte Brilleland? Ville de inte ha mig? Jag vill inte vara arbetslös ju.
-
-
Har precis sett Forgetting Sarah Marshall, bara jag som tycker att Marshall från HIMYM var naken väldigt mkt?

Jag längtar lite.

Bara 5 veckor kvar :)

hrm.

Intervju nr 1 - tog bara 5 minuter och jag har ingen aning om hur det gick. Blev intervjuad av butikschefen och en tjej i min ålder, de frågade basfrågorna, styrka vs svaghet, och hur jag tacklar eventuella kommunikationssvårigheter. Tror att det gick bra, de skulle intervjua en till och höra av sig senare idag. Snälla anställ mig.

Intervju nr 2 - var jag tvungen att åka buss till, kvinnan som skulle intervjua mig kom och mötte mig i dörren, gick igenom ett rum där 15 pers satt vid varsin dator med headset. (Fick rysningar av att se det) Intervjun var kort och jag kände hela tiden att jag inte ville ha det här jobbet. Sitta i telefon från 8 till 16 och ta emot hotellbokningar, kunna svara på miljoner frågor om öppettider, om rummet har utsikt eller inte, osv. Usch, i princip samma sak som telefonsälj. Efter intervjun hade jag lite ångest eftersom jag verkligen inte vill jobba på det där stället, men sen löste det sig för kontaktpersonen från bemanningsföretaget ringde och sa att företaget hade valt att anställa en annan. Blev jätteglad över att få en anledning att slippa ta det där jobbet. Men samtidigt kan jag ju inte hjälpa att känna mig lite sårad, vad fan dög inte jag för då? Haha, hade känts bättre om jag fått jobbet och själv varit den som dissat.
-
Nu sitter jag och väntar på att telefonen ska ringa. Jag vill jobba på Brilleland.

...är vad man får.

Mina jeans som jag köpte på H&M igår har redan börjat gå sönder. Och jag har haft på mig dem i en halv dag. Sömmen i grenen har börjat gå upp. Men de kostade ju ifs 99 spänn, så man får det man betalar för, right?

Fryser om fötterna.

Börjar bli lite smått nervös nu, arbetsintervju nr 1 idag klockan 10. Får jag som jag vill så kommer jag att inleda en karriär inom optikerbutiksbiträdesbranschen, i mams fotspår alltså, då blir hon säkert glad, och jag med, för då får jag gångavstånd till jobbet, och sånt är viktigt. Och jag vill verkligen ha det här jobbet.
Arbetsintervju nr 2 börjar klockan halv två, och det jobbet är jag egentligen inte så sugen på, men det är klart att jag inte tackar nej om det är det enda som erbjuds. För det förstå så ligger det ute i Tjottaheiti, måste åka till en annan KOMMUN för att ta mig dit, inte riktigt helt okej. Men som sagt, jag tar't om det är det enda jag kan få. Men jag hoppas på att Brilleland vill ha mig!