We shopped until we stopped.

Har varit full fläng hela dagen idag. Men innan jag kommer till det blir det en liten rapport om grisen i rummet bredvid. Igår kom han hem aspackad mitt i natten, vilket egentligen är fine, för vi är inte 79-åriga tanter som klagar på allt och alla, MEN. Har man rest sjuttioelva timmar och bara sovit ett par timmar föregående natt så blir man rätt pissed off när man blir väckt av en apfull buffel. Och han var inte så lite högljudd heller, först trakaserade han de nya flickorna (för presentation av flickorna; se nedan) och sen spillde/spydde han ner hela sin säng - vi är inte så säkra på detaljerna eftersom vi var inne på vårt rum och genom allt gapande och skrikande fick gissa oss till vad som hände. I alla fall så skrek han och hade sig en hel del, svor och grejade på, smällde i dörrar och gjorde det i princip omöjligt att komma till ro och somna. Och gissa vad man väcks av klockan halv nio imorse? Smäll i dörrar, jo tack. Mr Pig, jag är inte din största idol. Och det vet han om. Imorse när jag klev upp efter att ha blivit väckt var han ute i hallen.

Gris: Hej.
Jag: Hade du kul igår eller?
Gris: Ehh... va?
Jag: Hade du kul igår??
Gris: Ehh...ja?
Jag: Ja, vi märkte det.
Gris: Vadå, är det något problem eller?
Jag: Ja, problemet är att vi bor i rummet bredvid ditt.

Inte ett stort steg för mänskligheten, men damn, det kändes bra att få vara lite bitchig.

I alla fall, idag, stan, shopping. Och vi som ska spara pengar och allt, men nu gällde det faktiskt en investering i personhälsan för syster och mig så det var värt det. In på H&M först där det blev ett gäng trosor, en Lady Gaga tygpåse och nagellack. (och ja, jag erkänner att det endast var underkläderna som platsar under kategorin livsnödvändigt köp) Till Claes Ohlsson för att köpa ett kubbspel till trollungarna i Arizona. Jag frågade en tjej som jobbade där om hon hade en våg, tänkte kolla hur mkt spelet vägde (6,5 kilo för er som undrar) deras badrumsvåg var trasig (note to self, köp inte badrumsvåg på Classe) så hon tog fram en baggagevåg - en krok du hänger väskan på och så får du veta hur mkt den väger - och jag kunde inte låta bli att köpa den för att lösa mina kommande problem med övervikt hit och dit - vi har ingen badrumsvåg hemma så jag har bla fått springa över till grannen för att låna (som jag för övrigt aldrig har sagt mer än hej till) och även till farmor, och när man väl har fått tag på vågen är själva vägandet ett mission impossible i sig, antingen kan man inte se viktresultatet för att väskan skymmer siffrorna, eller så kommer inte hela vikten med för att väskan är fel placerad. Men det kommer jag aldrig att behöva bekymra mig om mer, för nu har jag en baggagevåg! (Och nej, det köpet platsade inte heller i kategorin livsnödvändigt köp).

Men nu till köpen som faktiskt var livsnödvändiga; vi tog gratisbussen till Ikea och köpte: påslakan (det påslakan jag sovit i förut och som nu ligger i soporna var äldre än jag själv är, hade färgerna grönt och brunt och såg ut som om en tallskog spytt och sen fått diarré ovanpå spyan) Små handukar (för grisen har TAGIT min men erkände inte när jag frågade) en en nätkorg med hyllor - en sån som man hittar på barnavdelningen och det bästa av allt, en liten bokhylla för 75 spänn. Förut hade vi alla våra ägodelar i pappkartonger, vårt rum såg ut som ett litet förråd och ett gömställe för illegala flyktingar. Nu är det mysigt charmigt och hemtrevligt och jag maffigt nöjd. 

Nu, de nya girlsen som flyttat in, supertrevliga och babbliga slovenska tjejer som är här i 5 månader för att praktisera på biologilabb. Pratar flytande engelska, diskar och städar köket efter sig och håller med om att grisen är grisig. Jag gillar dem skarpt.

Nu ska jag sova i mina nya blommiga sängkläder. :) 


Kommentarer
Postat av: Skog

Ge han en broschyr från AA som pik?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback